De ce femeile se ÎNGRAŞĂ mai UŞOR decât bărbații?

De ce femeile se ÎNGRAŞĂ mai UŞOR decât bărbații?

Conform unei cercetărI, femeile și bărbații au o structură a creierului diferită și reacționează altfel la hormonul Pro-opiomelanocortin (POMC), care joacă un rol-cheie în controlul apetitului.

O cercetare olandeză a investigat de ce femeile tind să câștige mai multă greutate decât bărbații. Efectele Pro-opiomelanocortinei, un hormon produs de creier, care pare să joace un rol-cheie în controlul apetitului - practic este un inhibitor asupra senzației de foame - sunt total diferite la bărbaţi faţă de femei. Cel puţin asta arată experimentul pe şoareci.

După administrarea acestui hormon la şoareci obezi masculi şi femele, cercetătorii au descoperit că toţi şoarecii au pierdut în greutate după tratament, dar femelele au rămas obeze, în timp ce masculii au atins greutatea normală.  

Ipoteza este că femeile și bărbații au o structură diferită a creierului  care, într-un fel, afectează pierderea în greutate. Hormonul administrat a avut apetit redus la rozătoare de ambele sexe, dar a accelerat metabolismul masculilor care au ars excesul de calorii cu ușurință. Ce nu s-a întâmplat la femele. Deci, dacă deveniți treptat gras, trebuie să recalculați caloriile zilnice pentru a vă ajuta să vă ardeți mai ușor metabolismul dacă  hormonul  Pro-opiomelanocortin este nedrept cu femeile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt experiment arată că femeile căsătorite se îngraşă mai mult decât atunci când sunt singure. În acest caz,  un studiu condus de Annette J. Dobsonde la Universitatea din Queensland a implicat 6.000 de femei în vârstă de 18 până la 23 de ani. Fiecare a completat un chestionar cu întrebări referitoare la greutate, vârstă, înălțime și stil de viață. 

Cercetarea, care a durat zece ani a avut următorul rezultat: o femeie normală-căsătorită și cu copii, a câștigat în greutate în această perioadă, aproximativ nouă kilograme, în timp ce femeile fără copii, în jur de șapte kilograme, notează iodonna.