Chiar dacă sexul joacă un rol foarte important în viața noastră, libiodul este de multe ori scăzut. Uneori femeile găsit un partener potrivit, alte ori acest lucru nu se întâmplă. Din pacate, foarte multe femei se încadrează în cea de a doua categorie.

Un studiu la care au participat peste 200 de femei arată că că o cincime dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 şi 80 de ani sunt nemulţumite de viaţa lor sexuală şi doar 17% se declară satisfăcute de viața în pat. 

Un nou sondaj care a reunit 2002 femei relevă că o cincime dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 şi 80 de ani sunt nemulţumite de viaţa lor sexuală şi doar 17% se declară satisfăcute de momentele pe care le trăiesc.

 10% dintre femei au recunoscut că au făcut sex cel puţin o dată pe săptămână, jumătate au admis că acest lucru s-a întâmplat o dată pe lună, iar 10% au mărturisit că au făcut sex o dată pe an. "Problema comună este lipsa de timp. Oamenii spun că nu au timp, nu au energie, se simt presaţi, le e greu să se sustragă  de la muncă ", afirmă terapeutul Peter Saddington conform Relate.org.uk.  Femeile recunosc că acest lucru întâmplat pentru că erau prea obosite, momentele de intimitate din cuplu dispăruseră sau partenerul avea anumite probleme sexuale, cum ar fi disfuncţia erectilă.