Cele mai nefericite femei din Europa. Pe ce loc sunt româncele

Cele mai nefericite femei din Europa. Pe ce loc sunt româncele Depresie. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Româncele sunt cele mai nefericite femei din Uniunea Europeană, potrivit unui sondaj global despre bunăstarea femeilor. Cu toate astea, multe femei din țara noastră consideră că studiul nu arată realitatea și că există multe momente frumoase în viața lor. La polul opus, cele mai fericite femei din lume se află în Austria, Germania, Elveția, Taiwan și Kuweit.

Româncele nu sunt de acord cu studiul

„Eu nu cred că suntem cele mai nefericite. Aici toată lumea poate să abă un loc de muncă dacă vrea, poate să trăiască iniştit, dacă vrea. A, că acceptă abuzurile și sunt nefericite din cauza asta, e problema la ele. Părerea mea”, a spus o româncă.

Sondajul a fost realizat la nivel global, pe baza răspunsurilor a 79.000 de femei din 143 de ţări. Din 100 de puncte, am reuşit să ajungem la 54 pe o scară care defineşte fericirea femeilor.

Rezultatele sondajului arată că în lume suntem puțin peste jumătatea clasamentului în ceea ce priveşte fericirea femeilor. Principalele motive ale nefericirii sunt legate de situația financiară și de sănătatea precară.

Ne puteți urmări și pe Google News
tristețe

Tristețe. Sursă: Dreamstime

Multe românce merg la psiholog

Psihologii au declarat că multe românce vin la terapie din cauza problemelor pe care le au. Ei au spus că majoritatea sunt epuizate fizic și emoțional și că au nevoie de ajutor.

„Nivelul de muncă al femeilor în România este mult mai mare decât al femeilor din alte țări. Văd în fiecare zi la mine în cabinet femei care vin epuizate atât fizic, cât și emoțional de toate lucrurile pe care le au de făcut în fiecare zi.Acest burn out de a fi și femeie de carieră, de a fi și mamă, de a fi soție și prietenă și tot ce mai trebuie, este o povară atunci când statutul financiar nu este unul optim”, spune psihologul Gabriela Maalouf.

depresie

Depresie. Sursă: Pixabay

Cele mai nefericite femei din lume

Sondajul realizat de Hologic Global Women's Health Index pleasează România pe ultimele locuri în Europa. Mai nefericite decât româncele sunt femeile din Republica Moldova, Albania şi Bosnia şi Herţegovina. La nivel global, cele mai nefericite femei trăiesc în Bahrain, Burkina Faso, Ucraina şi Afganistan.

Miruna Pantel, expertă în egalitate de gen: „Una dintre cele mai recente cercetări pe interesele politice ale femeilor arată că ele realizează treburile casnice în proporţie de peste 90%. Impactul asupra stărilor emoţionale este unul mare”, potrivit Observator.