Evenimentul Zilei > Justitie > Felix Tătaru, martor la DNA în dosarul „Gala Bute”
Felix Tătaru, martor la DNA în dosarul „Gala Bute”

Felix Tătaru, martor la DNA în dosarul „Gala Bute”

Unul dintre cei mai cunoscuți consultanți politici a fost audiat, ieri la Parchet, în legătură cu contractele semnate cu PDL

Consultantul politic Felix Tătaru a fost audiat ieri la DNA în calitate de martor în dosarul „Gala Bute”. La ieșire, el a susținut că a fost întrebat despre contractele pe care le-a avut cu PDL şi a negat că ar fi fost întrebat de unde au provenit banii cu care i-au fost plătite anumite servicii în campanie, adăugând că a primit bani numai cu factură şi nu în numerar. „De ce aş primi mită? Nu am avut niciodată o funcţie publică. Atunci am avut contract pentru Legea Capitalei. E un proiect, o campanie „Legea Capitalei”. Sunt acte, au fost controale, vor mai fi probabil la noi la firmă…Nu știm (n.r de bani negri). La noi ajung banii prin cont, nu ajung altfel. Cum ajung la partide e treaba partidelor,” a spus Tătaru. El a mai susținut că nu îl cunoaște pe Radu Munteanu, cel care ar fi declarat ca i-a dat o pungă cu bani.

Tătaru este consilier politic, șeful agenției de publicitate GMP, implicată în numeroase campanii politice și electorale pentru Traian Băsescu/PDL, de-a lungul anilor, și a lucrat și pentru Klaus Iohannis în campania electorală.

Elena Udrea vrea eliberarea

În dosarul „Gala Bute”, Curtea Supremă va discuta astăzi contestația Elenei Udrea, acuzată de fapte de corupție, față de arestul preventiv. Fostul consilier al acesteia, Ștefan Lungu, a reafirmat ieri că este de acord cu o confruntare cu aceasta. Judecătorii au prelungit ieri, cu 30 de zile, arestul preventiv în cazul lui Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță și al lui Tudor Breazu, apropiat al Elenei Udrea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.