Fed, măsuri pentru protejarea sistemului financiar

Fed, măsuri pentru protejarea sistemului financiar

Rezerva Federală a Statelor Unite ale Americii (Fed) a anunţat astăzi că va lua măsuri de urgenţă împotriva crizei economice cu care se confruntă ţara în ultima vreme, informează AP.

Presedintele Fed, Ben Bernanke, a declarat că va reduce imediat rata dobânzii pentru instituţiile financiare, de la 3,5% la 3,25%, şi va crea noi metode de împrumuturi pe termen scurt. "Lichiditatiile şi funcţionarea eficientă a pieţei financiare sunt esenţiale creşterii economice", anunţă comunicatul Fed. Acţiunea este ultima dintr-o serie de măsuri luate de Banca Centrală a Statelor Unite ale Americii, pentru atenuarea crizei financiare.

Rezerva Federală a aprobat preluarea băncii Bear Stearns, intrată în colaps financiar, de către instituţia rivală JPMorgan Chase, contra sumei de 236,2 milioane de dolari. Fed va oferi suport financiar special companiei JPMorgan Chase, pentru a facilita tranzacţia.

Dolarul american a atins astăzi cea mai slabă cotaţie din istorie în comparaţie cu euro şi a creat o nouă degringoladă a burselor asiatice.

Ne puteți urmări și pe Google News