FCSB revine anul acesta pe Ghencea. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație al echipei, Mihai Stoica, care a oferit și data exactă în care echipa o să joace pe acest stadion.
Când revine FCSB pe Ghencea. Anunțul făcut de Mihai Stoica
Mai e puțin până la finalul sezonului actual, însă oficialii FCSB au început deja să planifice viitorul an competițional. Întrucât duelul din Supercupa României dintre FCSB și Corvinul Hunedoara va fi primul eveniment al sezonului, reprezentanții campioanei au inițiat deja discuțiile pentru stabilirea stadionului pe care se va desfășura acest meci.
În cadrul unei ediții speciale a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, Mihai Stoica a anunțat în exclusivitate că acest meci se va desfășura pe arena din Ghencea.
„Vom juca pe stadionul Steaua doar din cauza faptului că nu putem să jucăm pe Arena Națională! Cum se va elibera Arena Națională și va fi redată fotbalului, chestie pe care nu o să o înțeleg niciodată...
Vom juca în Ghencea pentru că Ghencea... Nu fac nicio asociere între FCSB, CSA, Steaua și-așa mai departe! Vom juca în Ghencea pentru că este singurul stadion care ne poate găzdui”, a spus Mihai Stoica.
FCSB va juca pe același stadion și meciurile din preliminariile Champions League
El a afirmat că și meciurile din preliminariile Champions League se vor disputa tot pe arena de pe bulevardul Ghencea.
„N-o să jucăm meciuri din Champions League pe Arc cu șase mii de oameni în tribună, nu-i normal”, a mai declarat oficialul celor de la FCSB.
„E sigur că vă primesc?” a întrebat moderatorul, Ovidiu Ioanițoaia.
„Da, sigur vom juca în Ghencea! Deocamdată nu facem contract pentru că nu știm datele. Dar vom juca Supercupa în Ghencea!
Asta se știe. Vom juca pe 6 iulie cu Corvinul Hunedoara, în Ghencea! Apoi pe 18 iunie vom afla tururile preliminarii și vom face contractele pentru fiecare meci în parte”, a spus Mihai Stoica, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.
Regulament strict pentru echipele care vor să joace pe Ghencea
Echipele care doresc să joace pe Ghencea trebuie să respecte un regulament strict, prevăzut și cu o serie de clauze pe măsură. Aceeași sursă precizează că regulamentul specifică faptul că prețul pentru înlocuirea completă a gazonului, în caz de distrugere, este de 750.000 de euro cu TVA inclus.
Concret este stipulat că „pentru activitățile sportive cu grad ridicat de risc, solicitantul trebuie să constituie o garanție, care poate fi sub formă de poliță de asigurare, bilet la ordin sau scrisoare de garanție bancară, pentru înlocuirea gazonului în cazul deteriorării iremediabile cauzate de desfășurarea evenimentului”.
Însă nu sunt singurele condiții impuse pentru beneficiari. Printre acestea se mai numără și:
- poliță de asigurare de răspundere cu valoare de 250.000 de euro per eveniment, pentru daune morale care să acopere diversele tipuri de prejudicii.
- poliță de asigurare de răspundere a beneficiarului în fața administratorului, în valoare de 250.000 de euro, pentru vandalism.
- dacă există voluntari care participă la desfășurarea evenimentului, se va încheia o poliță de accidente de persoane care să ofere acoperire pentru invaliditatea permanentă și decesul din accident, pe durata programului de lucru, cu o valoare maximă de 15.000 de lei.