FC Botoșani, victorie dramatică și vitală cu Mioveni. Supraviețuirea se decide în retur

FC Botoșani, victorie dramatică și vitală cu Mioveni. Supraviețuirea se decide în retur FC Botoșani și CS Mioveni. Sursa foto: Facebook

FC Botoșani s-a impus cu 1-0 în fața echipei CS Mioveni, într-un meci tensionant desfășurat vineri seara pe teren propriu. A fost prima manșă a barajului pentru menținere/promovare în Superliga de fotbal.

Unicul gol al meciului a fost marcat în ultimele minute a celei de-a doua reprize (minutul 90+3). Mijlocașul angolez Aldair Caputa Ferreira a înscris golul victoriei cu un șut de la aproximativ 25 de metri distanță.

FC Botoșani câștigă cu 1-0 împotriva CS Mioveni

Oaspeții au început în forță și au creat două șanse notabile prin Alexandru Stan, în primele minute ale meciului.

Abia în minutul 45, gazdele au avut prima lor ocazie notabilă de a marca, când Andrei Miron a încercat o lovitură de cap care a trecut însă peste poartă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În minutul 45+3, CS Mioveni a lovit bara cu o lovitură liberă executată de Stan, iar apoi Ştefan Blănaru a reușit să înscrie, însă golul a fost anulat de VAR pentru ofsaid.

FC Botoșani a avut controlul jocului în repriza a doua, dar șansele create au fost limitate, cea mai mare dintre acestea fiind pentru Enzo Lopez în minutul 54.

CS MIoveni-FC Botoșani

CS Mioveni-FC Botoșani. Sursa foto: Facebook

CS Mioveni au fost aproape să deschidă scorul într-un contraatac, prin Alin Șerban în minutul 81 și Ștefan Blănaru în minutul 82.

Manșa secundă se dispută pe 24 mai

În finalul meciului, Botoșani a mai avut o șansă prin Alexandru Țigănașu în minutul 88, dar șutul său a trecut pe lângă poartă.

FC Botoșani s-a plasat pe locul opt în play-out-ul Superligii, în timp ce CS Mioveni a ocupat locul cinci în play-off-ul Ligii a II-a.

Meciul de retur este programat pentru data de 24 mai, la Mioveni.

Superliga

SuperLiga. Sursa foto: Facebook

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0 (0-0), Stadion Municipal - Botoşani

A marcat: Aldair Caputa Ferreira (90+3).

Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca); al patrulea oficial: Iulian Dima (Bucureşti)

Arbitru video: Sebastian Colţescu (Bucureşti); arbitru asistent video: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti)

Observatori: Liviu Ciubotariu (Galaţi) - CCA, Vlad Căluşer (Bucureşti) – FRF, potrivit Agerpres.