Evenimentul Zilei > International > FBI face percheziții la locuința președintelui american Joe Biden. Ce caută agenții la liderul Americii
FBI face percheziții la locuința președintelui american Joe Biden. Ce caută agenții la liderul Americii

FBI face percheziții la locuința președintelui american Joe Biden. Ce caută agenții la liderul Americii

FBI a descins încă de la primele ore ale dimineții la locuința din statul Delaware a președintelui american Joe Biden, pentru a face percheziții în legătură cu mai multe documente secrete.

Într-o declarație, avocatul lui Joe Biden a spus că percheziția la locuința președintelui a fost „planificată” și are „sprijinul deplin” al acestuia. CBS a raportat că ancheta se referă la o anchetă mai amplă privind manipularea documentelor clasificate.

Percheziția FBI vizează documente clasificate

Întrucât a fost totul de comun acord, nu a fost solicitat niciun mandat de percheziție. Bob Bauer, avocatul președintelui, a mai adăugat apoi că percheziția a fost efectuată „fără o notificare publică prealabilă” în interesul „securității și integrității operaționale”.

Acțiunea la casa lui Biden este cea mai recentă dintr-o serie de percheziții la diverse locații în urma descoperirii documentelor clasificate la Penn Biden Center – un spațiu de birouri – din Washington DC, în noiembrie. Acest lucru nu a fost făcut public la momentul respectiv.

De asemenea, alte documente esențiale au fost descoperite la o altă locuință a lui Biden din Wilmington, Delaware, în perchezițiile ulterioare efectuate în decembrie și ianuarie. Referindu-se la subiect, Biden a evidențiat faptul că echipa lui a făcut „ceea ce a trebuit să facă” și „cooperează pe deplin și complet” cu anchetatorii.

Perchezițiile FBI au loc la doar o zi după ce consilierul special Robert Hur a început în mod oficial să supervizeze ancheta cu privire la aceste documente clasificate, potrivit BBC.

Robert K Hur a fost numit în 2018 de către Trump în funcția de ofițer șef de aplicare a legii federale din Maryland. A părăsit această funcție când președintele Trump și-a sfârșit mandatul în 2021. Departamentul de Justiție al SUA numește consilieri speciali atunci când o investigație prezintă potențiale conflicte de interese.

FBI a percheziţionat fostul birou privat al lui Biden în noiembrie

FBI a percheziţionat, în noiembrie, fostul birou privat al preşedintelui Joe Biden la Washington, după ce echipa acestuia a notificat Arhivele Naţionale că a găsit acolo documente clasificate. Potrivit lui Robert Hur, percheziţia de la Centrul Penn Biden pentru diplomaţie şi angajament global a făcut parte dintr-o „evaluare” a FBI pe care Departamentul de Justiţie a descris-o într-o cronologie a evenimentelor și pe care a publicat-o la începutul acestei luni.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: