FBI dă alarma! Viruși aduși în SUA în geamantanele chinezilor. Dezvăluiri explozive

FBI dă alarma! Viruși aduși în SUA în geamantanele chinezilor. Dezvăluiri explozive

Un raport al FBI, făcut public de Yahoo News indică faptul că agenția americană de spionaj îi avea în atenție pe mai mulți biologic chinezi, care se ”jucau” cu viruși potențiali periculoși.

FBI susține că la finalul lunii noiembrie 2018, cu puțin mai bine de un an înainte de identificarea primului caz de coronavirus, la Wuhan, inspectorii vamali și polițiștii de frontieră de la Aeroportul Detroit au oprit un biolog chinez, care avea în bagaje, trei flacoane etichetate „anticorpi”. Biologul le-a spus agenților că un coleg din China i-a cerut să livreze flacoanele unui cercetător dintr-un institut din SUA. Captura avea să ducă la restructurarea unei adevărate rețele de spionaj, în care au fost arestați chiar și cercetători americani.

După ce flacoanele au fost examinate de experții americani, aceștia au ajuns la o concluzie alarmantă, mai scrie FBI: „Inspecția scrisului de pe flacoane și a destinatarului menționat a determinat personalul de inspecție să creadă că materialele conținute în flacoane pot fi conține cei mai infricoșători virușiMERS și SARS”, spune FBI.

Raportul, redactat de Unitatea de Informații Chimice și Biologice a Direcției Arme de Distrugere în Masă (FMD) a FBI, nu dă numele savantului chinez care a adus probele SARS și MERS, sau destinatarul din SUA, dar FBI a concluzionat că incidentul și alte două cazuri citate în raport au făcut parte dintr-un model alarmant.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Direcția Arme de Distrugere în Masă evaluează cercetătorii științifici străini care transportă materiale biologice nedeclarate și nedocumentate în Statele Unite ale Americii în bagajele personale de transport și / sau verificate, aproape sigur, prezintă un risc american de biosecuritate”, se arată în raport.

Respectivul raportul, care a apărut cu mai mult de două luni înainte ca Organizația Mondială a Sănătății să afle despre un grup de cazuri de pneumonie din Wuhan, care s-a dovedit a fi COVID-19, pare să facă parte dintr-o preocupare mai mare a FBI cu privire la implicarea Chinei cu cercetarea științifică din SUA. În timp ce raportul se referă în mare măsură la cercetători străini, toate cele trei cazuri citate implică resortisanți chinezi.

Profesor american arestat pentru spionaj

La sfârșitul lunii ianuarie 2020, șeful catedrei de chimie a prestigioasei Universități Harvard a fost arestat de autoritățile americane sub acuzația că ar fi oferit informații secrete Chinei. Împreună cu profesorul american Charles M. Lieber, autoritățile au arestat și doi cetățeni chinezi care lucrează în America, un cercetător al Universității din Boston, care a fost pe vremuri locotenent în Armata Populară de Eliberare și un om de știință specializat în oncologie. Acesta din urmă a fost prins în vreme ce încerca să scoată din Statele Unite 21 de flacoane pline cu materiale biologice.

Lieber a fost plătit cu 50.000 de dolari pe lună de către Universitatea de Tehnologie din Wuhan pentru participarea la programul său „Mii de talente” (un program chinezesc destinat mituirii cercetătorilor americani). În plus, chimistul american a primit peste 1,5 milioane de dolari pentru a înființa un laborator și a face cercetări la Universitatea de Tehnologie din Wuhan, susțin procurorii federali din Boston citați de Wall Street Journal.

Oamenii legii susțin că, în 2018, Lieber ar fi mințit în mod deliberat când oficialii Departamentului de Apărare l-au întrebat despre „colaborările sale de cercetare în străinătate”. Mai precis, ar fi spus că nu i s-a cerut niciodată să participe la Programul „Mii de Talente”. Cu toate astea, Lieber semnase un astfel de contract cu Universitatea Wuhan încă din 2012.