Evenimentul ZileiActualitateFarsa „porcului de Crăciun” de la Poliția Rutieră Giurgiu a ajuns prea departe! Ministrul de Interne a intervenit și cere „capul” vinovaților

Farsa „porcului de Crăciun” de la Poliția Rutieră Giurgiu a ajuns prea departe! Ministrul de Interne a intervenit și cere „capul” vinovaților

Farsa „porcului de Crăciun” de la Poliția Rutieră Giurgiu a ajuns prea departe! Ministrul de Interne a intervenit și cere „capul” vinovaților
Agenții din cadrul Poliției Rutiere Giurgiu par să se distreze de minune în orele de muncă. Aceștia i-ar fi făcut o farsă unui coleg, prin care acesta cerea comisarului șef „repartizarea unui porc de aproximativ 160 de kilograme”. Motivul menționat în cerere este experiența de peste patru ani a agentului în acest domeniu. Farsa cu „porcului de Crăciun” a ajuns mult prea departe, așa că ministrul de Interne intervine.

Farsa „porcului de Crăciun” a dus la concedierea șefului Poliției Rutiere Giurgiu. Acesta se pare că a dus mult prea departe o păcăleală pentru subalternii săi, aprobând opt cereri prin care îi este solicitat „repartizarea unui porc de aproximativ 160 de kilograme”, pe motiv că agentul ar avea o vechime în muncă de peste patru ani. Unul dintre polițiști, după ce comisarul șef Mihail Miron Tache i-a aprobat cererea, a mers să ridice animalul de la o gospodărie agro-zootehnică dezafectată.

Scandalul farsei cu „porcului de Crăciun” de la IPJ Giurgiu a ajuns și la urechile ministrului de Interne, Lucian Bode, care a dispună întreruperea împuternicirii șefului Poliției Rutiere, Mihail Miron Tache. Oficialul a solicitat și efectuarea unei anchete, pentru a se stabili dacă a fost vorba despre abateri disciplinare. Glumele de la Serviciul Rutier Giurgiu a dus la cercetarea unui ofițer și a cinci agenți.

Farsa a fost dusă la extrem. Unul dintre agenții păcăliți s-a dus la ferma indicată de colegi pentru a-și lua animalul promis

Întreaga poveste a început la jumătatea lunii noiembrie, când unul dintre agenții de la IPJ Giurgiu a căzut în plasa colegilor săi. Aceștia l-au încurajat să trimită o solicitare către comisarul șef Tache, prin care cerea repartizarea unui porc pentru Crăciun. Pentru a duce gluma la un alt nivel, aceștia i-au spus colegului mai credul să solicite animalul în virtutea OUG 114/2018, care face de fapt referire la taxa pe lăcomie. Cerea depusă de agent a făcut înconjurul internetului, aceasta fiind aprobată de șeful Poliției Rutiere Giurgiu.

„Am onoarea să vă expun următoarele: Vă rog să aprobați repartizarea unui porc de Crăciun conform ordonanței nr. 114/2018 din data de 17.11.2021. Având în vedere că am o vechime de 4 ani la Serviciul Rutier Giurgiu, aș dori să aibă greutatea în jur de 160 kg. Față de cele expuse, rog dispuneți”, a scris agentul de poliție în raportul întocmit pe 19 noiembrie 2021.

Agentul în cauză nu este singurul care a fost păcălit de colegii lui. Conform surselor din poliție, comisarul șef ar fi aprobat opt asemenea solicitări. În cazul unuia dintre ei, farsa a mers mult prea departe. El a fost convins că porcii pentru Crăciun se ridică de la o gospodărie agro-zootehnică (GAZ) situată în comuna Slobozia, localitate din apropierea orașului Giurgiu. Fără să știe despre ce este vorba, agentul a mers alături de tatăl său la adresa indicată de colegi pentru a ridica animalul promis. Ajuns la poarta fostului GAZ, acesta și-a dat seama că este victima unei farse, gospodăria fiind dezafectată de mulți ani. Ferma cu pricina a fost administrată de Poliție după care a fost închisă, iar terenul, lăsat în paragină, a fost dat în administrarea Poliției de Frontieră.


Accesează: