Faptul divers era zilnic prezent în paginile EVZ

Faptul divers era zilnic prezent în paginile EVZ

Cuvântul de ordine: doar exclusivităţi! După modelul interbelic, ştirile şi celelalte materiale publicistice erau redactate cu supratitluri, titluri, subtiluri şi intertitluri, care conţineau toate informaţiile importante ale textului, făcându-l mult mai vizibil şi mai uşor de citit. Stilul textelor era unul concis, clar, fără metafore.

De asemenea, titlurile trebuiau să aibă predicat şi să exprime frust cea mai savuroasă/şocantă informaţie din material, fără sofisticări sau pudibonderii.

Matrapazlâcuri cu foşti

Mafia de la "Ştefan Gheorghiu" ameninţă Poliţia Economică

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Directorul îşi face liceul la seral

În urma mai multor sesizări, poliţiştii Biroului economic al Secţiei 21 au descins în "ograda" dlui Zaharia Constantin, director al cantinei din Complexul studenţesc "Leu". Neregulile constatate fiind flagrante, ofiţerii de poliţie au întocmit dosare pentru patru dintre subordonaţii dlui Zaharia, dosare pe care le-au înaintat Procuraturii.

Acum se adună probe pentru dosarul directorului, care se pare că va fi foarte încărcat. Munca poliţiştilor este îngreunată de acţiunile dlui Zaharia Constantin, care prin intermediari încearcă atât coruperea cât şi intimidarea lor. Prin telefoane anonime, "coloneii" şi "oamenii cu greutate în ţara asta" îi sfătuiesc pe poliţişti să renunţe "dacă au puţină minte". Li se aminteşte că dl Zaharia Constantin "nu este fitecine", ci "ditamai directorul" de cantină la "Ştefan Gheorghiu", unde "lucrează" de 13 ani neîntrerupţi. Nimeni nu specifică şi faptul că directorul îşi face liceul acum, la seral. Grigore Cartianu

Ştiri de senzaţie

Erau unele dintre cele mai apreciate articole de către public, fie că aduceau informaţii din lume, fie din ţară. Zilnic, redactorii se întreceau în a descoperi ştiri care să-l facă pe cititor să excalme şi să-i stârnească dorinţa de a comenta cu alţii subiectul.

Senzaţie în lumea medicinei

Primul transplant de ficat de la maimuţă la om!

  • Un bărbat de 35 de ani trăieşte cu un fi cat de babuin

O echipă de chirurgi de la spitalul Universităţii din Pittsburg, SUA, având ca primă mână pe doctorul John Fung, a realizat cu succes primul transplant de ficat de la babuin la om, din istoria medicinii. Evenimentul s-a petrecut duminică, 28 iunie. Pacientul, un bărbat în vârstă de 35 de ani, a suportat o operaţie care a durat 12 ore, a declarat purtătoarea de cuvânt a spitalului, Lisa Rossi. Ea nu a dezvăluit, deocamdată, identitatea pacientului şi nici starea sa de sănătate.

Ultimul transplant animal – om, făcut public, a fost efectuat în 1984, la o clinică din California. Inima unui babuin a fost implantată în pieptul unei fetiţe de câteva luni. Bebeluşul a trăit doar 20 de zile, datorită apariţiei unor anticorpi la grupa sanguină a babuinului donator. Doctorul John Fung a perfecţionat diferite tehnici ce duc la diminuarea pericolului unui refuz al organismului primitor. "Singurul risc este moartea sigură, în schimb există marea şansă a unui transplant reuşit", a declarat chirurgul american. Deocamdată, în fiecare zi moare câte un om fiindcă nu există ficat uman disponibil pentru transplant. Roxana Lungu

Averile au fascinat mereu

Indiferent de timpuri şi de clasă socială, subiectele despre averile unor membrii ai societăţii sunt comentate.

B.N.R. nu poate da relaţii despre bijuteriile Elenei Ceauşescu

  • Banca Naţională păstrează bijuteriile confiscate de stat

Banca Naţională deţine în tezaurul său bijuteriile proprietatea statului şi pe cele confiscate. "Nu se poate spune dacă printre ele sunt şi bijuteriile Elenei Ceauşescu", a explicat o înaltă oficialitate a BNR la conferinţa de presă. În ceea ce priveşte piesele preţioase confiscate de Securitate, ele nu pot fi recuperate decât în urma unei hotărâri judecătoreşti. Cei cărora li s-au confiscat bijuteriile înainte de 22 decembrie 1989 trebuie să se adreseze procuraturii sau tribunalului, a mai spus reprezentantul Băncii Naţionale. Cristian Radu

O recunoașteți în poză pe Laura Stoica? Citiţi şi:

  • EVENIMENTUL ZILEI, 20 DE ANI. Primul ziar popular a fost creat de Ion Cristoiu
  • Documentele aveau prioritate în "Bulina roşie"
  • "Bulina roşie", un ziar util cititorului