Au urmat anchete extrem de dure, după tipicul Partidului Comunist. În săptămânile care au urmat, regimul chinez a reușit să aresteze milioane de oameni, care s-au trezit peste noapte inamicul public numărul unu al Partidului.

Milioanele de năpăstuiți ajunși pe mâna Securității chineze aveau un singur lucru în comun: practicau Falun Gong, o formă tradițională de exerciții de arte marțiale, dublate de un set de învățături morale bazate pe principiile Adevăr, Compasiune, Toleranță, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Falun Dafa România, altă denumire sub care e cunoscut Falun Gong.

Mișcarea spirituală, adusă în fața publicului în 1992, ajunsese extrem de populară. Prea populară pentru conducerea Partidului, care credea că doctrina spirituală propusă de Falun Gong punea serios în umbră ateismul marxist, care pierduse orice priză la public după masacrul din 1989. Tot mai puţini credeau în Partid, iar popularitatea mișcării Falun Gong o arăta din plin.

Liderul Partidului Comunist de atunci, Jiang Zemin, ordonase zdrobirea grupului și dăduse trei luni pentru îndeplinirea sarcinii. Dictatorul comunist era plin de resentimente la adresa popularei practici – care număra deja 100 de milioane de aderenți. În efortul său de a "eradica Falun Gong", Jiang Zemin nu s-a abținut de la nimic. "Niciun mijloc nu este excesiv", ar fi spus el. A creat un serviciu special, care raportează direct Biroului Politic – temutul Birou 610, asupra căruia au control doar cei nouă oameni care guvernează China.

Pentru practicanţii Falun Gong nu există noțiunea de membru al unei organizaţii. Atunci pe ce criteria s-au făcut arestările? Totul era doar un alt soi de artă marțială, ca atâtea în China. Dată fiind situația, miliţienii au bătut, şi torturat pentru a strânge cât mai multe nume și pentru a raporta îndeplinirea planului. Au urmat, după cum era evident, decese în pușcării, datorate torturilor sălbatice, proteste sporadice din partea aderenților, mai multe torturi, mai multă sălbăticie, mai multe crime.

Cele trei luni au trecut, iar Partidul, la toate nivelurile, înțelegea cu groază că dăduse peste un grup de oameni complet diferiți: deși pașnici, nu puteau fi controlați prin teroare. Deși lesne de omorât, cei rămași în viață continuau.

Odată începută, însă, persecuția Partidului nu putea fi oprită lesne – se strânseseră deja mult prea multe crime oribile. Așa că mașina de ucis a Partidului a funcționat în continuare, producând grozăvii din ce în ce mai mari. Au fost alocate fonduri imense pentru a sprijini persecuția, de care, de fapt, nu avusese nimeni chef; propaganda Partidului a început să demonizeze aderenții Falun Gong pentru se asigura de sprijin popular.

Nici logistica nu prea făcea față. După zeci de milioane de oameni arestați pușcăriile și lagărele de muncă deveniseră pline cu milioane de aderenți Falun Gong arestați, care trebuiau torturați, anchetați și puși la muncă prin lagăre. Alte milioane erau afară, protestând pașnic împotriva măcelului, afișând bannere pe blocuri sau prin copaci, scriind sloganuri anti-Partid pe bancnote sau împărțind pliante.

Astfel că, la un moment dat, Partidul a venit cu o inițiativă chiar mai diabolică, "soluția finală" a capitalismului comunist din China: organizarea unei industrii de recoltare de organe, pe viu, cu forța, de la deținuți, se mai arată în comunicatul Asociației Falun Dafa România.

1,5 milioane de cazuri de extragere forțată de organe.

Dovezile recoltării forțate de organe de la prizonieri Falun Gong au apărut de peste zece ani, dar scara completă a crimelor este încă necunoscută. Potrivit unui nou raport independent, "Recoltarea sângeroasă / Carnagiul: O actualizare", circa 1,5 milioane de deținuți politic din China au fost executați prin extragerea organelor, devenind astfel victimele industriei macabre de recoltare de organe, patronate de Partidul-stat.

În iunie 2016, David Kilgour și David Matas, cărora li s-a alăturat jurnalistul de investigație Ethan Gutmann, și el autor al unei cărți dedicate recoltării de organe din China, The Slaughter, au publicat un nou raport care arată că spitalele chineze au transplantat între 60.000 și 100.000 de organe anual , începând cu anul 2000, totalizând până în prezent aproximativ 1,5 milioane de cazuri – și tot atâtea victime.

La 13 iunie congresul SUA a adoptat în unanimitate Rezoluția 343, care a condamnat recoltarea de organe, fără consimțământ, de la deținuții politic (numiți prizonieri de conștiință) din China, inclusiv de la un număr mare de practicanți Falun Gong și membri ai altor grupuri minoritare religioase și etnice.

Printr-o declarație scrisă adoptată la sfârșitul săptămânii trecute de Parlamentul European, s-a semnat de către majoritatea Europarlamentarilor, declarația scrisă 2016 / WD48, prin care solicită o anchetă independentă a recoltării de organe în curs de desfășurare din China, și punerea în aplicare, fără întârziere, a Rezoluției Parlamentului European din 12 decembrie 2013 privind recoltarea forțată de organe în China.

Asociația Falun Dafa România anunţă că pe 20 iulie, aderenții Falun Gong și susținătorii lor din România vor face un apel pașnic în fața Ambasadei Chineze la București, pentru a cere încetarea crimelor, în intervalul orar 17:30 – 19:30.