Meajul GIGANTULUI: "Am eliminat 652 de pagini, grupuri și conturi pentru comportamente neautorizate coordonate din Iran și am vizat persoane din mai multe servicii de internet din Orientul Mijlociu, America Latină, Marea Britanie și SUA", a scris Facebook. Compania a menționat că acționează pe baza unor informaţii primite de la FireEye, cunoscută pentru munca sa de a descoperi hackerii ruși.

"Pe baza analizei noastre existente, se pare că multe dintre aceste conturi provin din Iran. În cele din urmă, am eliminat Pagini, grupuri și conturi care pot fi legate de surse pe care guvernul american le-a identificat anterior ca servicii de informații militare rusești", a scris gigantul pe contul personal de social media.

Compania a mai spus că unele dintre aceste conturi sunt considerate a fi "asociate cu Centrul Media din Siria", care, potrivit Consiliului Atlanticului, aripa academică a NATO, se ocupă de "răspândirea conținutului pro-rus și pro-Assad".  "Până în prezent, nu am găsit activitate pe aceste conturi care vizează Statele Unite", a subliniat încă o dată Facebook.

Compania nu a mai spus nimic despre încercările Rusiei de a submina procesul electoral din SUA care va avea lor în noiembrie. În afară de o declarație vagă că eforturile lor de investigare au fost "demarate şi intensificate înainte de alegeri" se mai scrie în raport.