Fabricile de armament din Coreea de Nord merg la turație maximă

Rusia-Coreea de Nord. Sursa foto: Dreamstime

Fabricile de armament din Coreea de Nord funcționează la intensitate maximă, producând arme și muniție pentru războiul din Rusia, susține Coreea de Sud

Shin Won-sik, ministrul apărării din Coreea de Sud, a declarat luni că fabricile de armament nord-coreene „funcționează la capacitate maximă” și produc armament și muniție pentru Rusia.

În cadrul unei conferințe de presă, Shin a declarat: „În timp ce fabricile de armament din Coreea de Nord funcționează la o capacitate de 30% din cauza lipsei de materii prime și de energie, anumite fabrici funcționează la capacitate maximă, care produc în principal arme și obuze pentru Rusia”, după cum a tradus agenția de presă Yonhap.

Shin a adăugat că, din august, Coreea de Nord a dat Rusiei 6.700 de containere. Potrivit lui Shin, acesta are capacitatea de a conține 3 milioane de proiectile de artilerie de 152 mm sau 500.000 de proiectile de artilerie de 122 mm în încărcătură.

Coreea de Nord produce armament pe bandă rulantă

Potrivit lui Shin, Rusia a furnizat în schimb Coreei de Nord alimente și materiile prime necesare pentru fabricarea armelor. Shin a declarat că, în general, Moscova trimite cu aproximativ 30% mai multe bunuri către Pyongyang decât primește de la Coreea de Nord.

Shin a declarat reporterilor că majoritatea transporturilor Rusiei sunt alimente, „ceea ce se crede că a stabilizat prețurile alimentelor în Coreea de Nord, fiind incluse și alte necesități”, potrivit Yonhap.

Departamentul de Stat al SUA estimează că „Republica Populară Democrată Coreea” a trimis 10.000 de containere în Rusia începând cu luna septembrie. Departamentul de Stat a anunțat vineri sancțiunile, susținând că a identificat firma de acostare responsabilă de portul rusesc Vostochny, despre care SUA afirmă că a primit 7.400 de transporturi de echipamente militare și muniții din Coreea de Nord.

În ciuda faptului că a suferit pierderi grave în invazia sa ratată din Ucraina, Rusia a investit masiv în sectorul său de producție militară în ultimii trei ani.

O mișcare umilitoare făcută de Vladimir Putin

În plus, potrivit secretarului britanic al apărării, Grant Shapps, în ianuarie, războiul l-a obligat pe președintele rus Vladimir Putin să „meargă cu căciula în mână” la liderul nord-coreean Kim Jong Un pentru arme.

Ucraina s-a opus, de asemenea, ca Rusia să obțină provizii din Coreea de Nord; potrivit lui Kyrylo Budanov, spion șef al Kievului, dacă Pyongyangul nu ar fi intervenit, situația de război ar fi fost „catastrofală” pentru Moscova.

Sprijinul tot mai scăzut al parlamentarilor republicani în SUA a îngreunat sarcina Ucrainei de a-și menține propriile provizii de muniție și echipamente, deoarece aceștia au refuzat să ofere ajutor Kievului, insistând în același timp asupra unor măsuri mai stricte de securitate la graniță în țară.

Sursa: www.businessinsider.com