Gruia Stoica se luptă pentru fabrica Popeci Utilaj Greu din Craiova. Rușii îi pun piedică

Gruia Stoica se luptă pentru fabrica Popeci Utilaj Greu din Craiova. Rușii îi pun piedică

Fabrica Popeci Utilaj Greu din Craiova este disputată în instanță. Mai exact, Gruia Stoica se află la doar un pas achiziționarea Popeci Utilaj Greu, fabrică deținută de Constantin Popeci. Numai că lucrurile s-au complicat deoarece au intervenit rușii de la Transmashholding, iar Popeci ar fi mărit miza.

Fabrica Popeci Utilaj Greu din Craiova, disputată în instanță

Toată lumea este cu ochii pe procesul de la Tribunalul Dolj, unde este un conflict declarat între două nume importante din industria logistică și cea a utilajelor grele:

  • GP Logistics, o companie recunoscută pentru eficiența să logistică, se află în dispută cu Popeci Utilaj Greu, jucător în domeniul echipamentelor de construcții și utilajelor grele.
  • Grampet Group este prima companie multinațională cu capital românesc. A fost înființată în anul 1999 și a devenit cel mai mare transportator feroviar privat de marfă din Europa de Sud-Est.

Masini Unelte & Echipamente Industriale | Popeci Utilaj GreuFabrica Popeci Utilaj Greu din Craiova. Sursa foto: popeci.ro.

Gruia Stoica intenționează să achizționeze Popeci Utilaj Greu

Potrivit Gândul.ro., între compania Grampet Logistics și proprietarul fabricii Popeci Utilaj Greu, Constantin Popeci, ar fi existat un angajament scris. Iar acest angajament a fost înscris la Registrul Comerțului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grupul Grampet are în portofoliu companii prin care oferă soluții și servicii integrate: transport, servicii logistice, producție de locomotive, vagoane și alte elemente de material rulant, soluții de modernizare pentru materialul rulant și servicii de leasing.

Products | Popeci Utilaj GreuFabrica Popeci Utilaj Greu din Craiova. Sursa foto: popeci.ro.

În acest moment vânzarea este blocată de ruși care oferă mai mult

Potrivit surselor, tranzacția este blocată, în acest moment, din cauza apariției pe ultima sută de metri a unor competitori. Este vorba despre investitori din Rusia și Moldova care au lucrat în conducerea companiei-mamut Transmasholding din Rusia.

Transmashholding este cel mai mare producător de locomotive și echipamente feroviare din Rusia.

Numai că la Tribunalul Dolj a fost deschis dosarul nr. 2799/63/2024, prin care Grampet Logistics solicită îndeplinirea respectivei promisiuni promisiunii de vânzare-cumpărare. Mai multe detalii despre acestă dispută puteți citi pe gandul.ro.