Evenimentul Zilei > Actualitate > Extremiştii Europei se reunesc la Cazinoul din Sinaia
Extremiştii Europei se reunesc la Cazinoul din Sinaia

Extremiştii Europei se reunesc la Cazinoul din Sinaia

Naționaliștii și xenofobii europeni, în frunte cu Marine Le Pen, președinta Frontului Național din Franța, se reunesc, la Cazinoul din Sinaia pentru a dezbate "problemele actuale al UE".

Reuniunea, intitulată Conferința Internațională "Europa noastră – Europa Naţiunilor", va avea loc sâmbătă şi este organizată de Mişcarea pentru Europa Naţiunilor şi a Libertăţilor. Liderii extremei drepte au mai fost în România şi în decembrie 2015 şi au vorbit, chiar la Palatul Parlamentului, despre "dictatura pe care astăzi o dă UE", despre "graniţe între naţiuni" şi despre milioanele de imigranţi ilegali care "vin să ne distrugă bunăstarea", relatează digi24.ro.

La fel ca în decembrie 2015, de organizarea şi promovarea reuniunii de la Sinaia s-a ocupat eurodeputatul român Laurenţiu Rebega, fin al co-preşedintelui ALDE Daniel Constantin şi politician urmărit penal în dosarul spălării de bani şi luării de mită de la Ministerul Agriculturii. Ajuns în Parlamentul European sub sigla Partidului Conservator (partid care nu a avut listă proprie de candidaţi la europarlamentarele din 2014, dar a fost în alianţă electorală cu UNPR şi PSD), Rebega a intrat în grupul xenofob şi populist condus de Marine Le Pen în iulie 2015, adică după ce DNA a anunţat implicarea sa în dosarul penal menţionat, mai scrie digi24.

Invitatul de seamă al reuniunii de la Sinaia este Marine Le Pen, lider al Frontului Naţional din Franţa, mişcare politică de dreapta, cu caracter xenofob, conservator şi antisemit.

Alături de Le Pen, la Sinaia mai este anunţată participarea lui Edouard Ferrand şi Ludovic de Danne, tot din Franţa, Riccardo Molinari, vicepreşedinte al Ligii Nordului din Italia, Tomio Okamura şi Radim Fială, din Republica Cehă, şi Marcel de Graaff din Olanda, potrivit Hotnews.ro.

Temele conferinţei sunt: ciocnirea civilizaţiilor şi pericolul dezechilibrului cultural în Europa, derivă instituţională a Uniunii Europene, cronicizarea crizei economice şi constrângerile monedei unice, forţă culturală a naţiunilor, Uniunea Europeană văzută de statele membre din Est, raportul între responsabilitatea politică şi birocraţia tehnocrată, potrivit unui comunicat de presă al eurodeputatului Laurenţiu Rebega, organizatorul evenimentului.

La întâlnirea din decembrie 2015 de la Palatul Parlamentului, majoritatea celor care au luat cuvântul au atacat Uniunea Europeană şi au vorbit despre "patriotism" şi "patrioţi". "Viitorul aparţine patrioţilor din UE. Avem nevoie de noi conducători, cărora le pasă de popoarele lor. (…) Noi suntem vocea rezistenţei europene împotriva proiectelor europene distructive, iar această rezistenţă începe astăzi în România (…) Avem nevoie de o altă Europă. Milioane de imigranţi ameninţă naţiunile europene şi UE nu este capabilă să ne protejeze împotriva acestor invaziţii. Avem nevoie de graniţe între naţiuni", declara, atunci, europarlamentarul olandez Marcel de Graaff.

"UE este moartă şi este nevoie de un plan nou de cooperare între naţiunile europene. Este ADN-ul acestui proiect, în jurul lui Marine le Pen şi al aliaţilor noştri", susţina şi Ludovic de Danne, consilierul pe probleme europene al lui Marine Le Pen.