Evenimentul Zilei > Actualitate > Important! Ce este formularul PLF, introdus și în România din 20 decembrie. Cine și cum trebuie completat
Important! Ce este formularul PLF, introdus și în România din 20 decembrie. Cine și cum trebuie completat

Important! Ce este formularul PLF, introdus și în România din 20 decembrie. Cine și cum trebuie completat

Formularul PLF, documentul de localizare a pasagerilor, este cea mai nouă decizie luată şi care trebuie respectată. Acest formulat trebuie completat de toate persoanele care vin în România, indiferent de țara din care provin.

Formularul PLF (Passenger Locator Form) va deveni obligatoriu pentru toți românii care se întorc în țară. Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat una dintre cele mai noi măsuri care va deveni obligatorii începând cu data de 20 decembrie.

Ce este formularul PLF

Formularul de localizare a pasagerilor, prescurtat PLF este un document utilizat de mai multe țări prin care autoritățile sanitare să poată să urmărească dacă persoanele respective sunt expuse unei boli infecțioase în timpul călătoriei cu avionul, vaporul (croazieră sau feribot), dar și cu autobuzul sau trenul.

Informațiile pe care călătorii le furnizează în PLF-uri pot fi folosite de autoritățile de sănătate publică din țările de destinație pentru a contacta rapid călătorii, cu scopul de a proteja sănătatea călătorilor și a contacților acestora, precum și de a preveni răspândirea ulterioară a unei bolii infecțioase, potrivit explicațiilor oficiale regăsite pe  euplf.eu.

Țările care necesită completarea PLF utilizează în prezent formulare de localizare a pasagerilor pe hârtie sau au dezvoltat sisteme naționale online. În lumina pandemiei de COVID-19, a fost dezvoltată o aplicație web pentru un formular digital al UE de localizare a pasagerilor (dPLF) pentru a facilita utilizarea PLF-urilor în timpul amenințărilor transfrontaliere pentru sănătate.

Acest format digital permite colectarea și schimbul de date mai ușor și mai rapid între părțile interesate

Totodată făcând urmărirea contactelor mai eficientă și mai eficientă. Unele țări conectează dPLF cu politica de testare sau de carantină pentru călători.

Fiecare țară are propria politică cu privire la cine trebuie să completeze PLF (unele țări aleg în cazul în care o familie călătorește împreună, doar un membru al familiei trebuie să completeze PLF, iar alte țări cer ca fiecare persoană adultă să completeze un PLF individual).

Care este procedura de completare a dPLF în aplicația web UE dPLF?

PASUL 1: Înregistrare

Călătorii trebuie să se înregistreze la aplicația web EU dPLF furnizând o adresă de e-mail validă și o parolă.
Călătorii vor primi un e-mail de confirmare la adresa de e-mail pe care au furnizat-o.
Pentru a valida și completa înregistrarea călătorii trebuie să facă clic pe linkul trimis la adresa de e-mail declarată.

PASUL 2: Completați dPLF

Călătorilor li se va cere să furnizeze informații despre:Informații despre transport și călătorie
-Informatii personale
-Informatii de contact
-Informații despre adresa permanentă
-Cazare anterioară
-Adresă temporară
-Însoțitori de călătorie
-Urgență Informații de contact

PASUL 3: Examinați și trimiteți dPLF

Înainte de trimiterea formularului, călătorul va putea să previzualizeze datele pe care le-a completat și să le editeze dacă este necesar. După completarea formularului digital de localizare a pasagerilor, călătorii trebuie să apese butonul de trimitere. Călătorii vor primi un e-mail de confirmare la depunerea dPLF.

PASUL 4: Primește codul QR

Călătorii vor primi dPLF cu codul lor unic de răspuns rapid (QR) și vor fi notificați prin e-mail (e-mailul va conține codul QR și un link pentru a descărca dPLF în format PDF).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: