Expoziția „90×30 PROLOG” și-a închis porțile, la Galeria Romană

Expoziția „90×30 PROLOG” și-a închis porțile, la Galeria Romană

Aseară, a avut loc finisajul expoziției „90×30 PROLOG”, „cel mai important grup din istoria picturii contemporane românești”, după cum au apreciat gazdele expoziției ce s-a desfășurat la Galeria Romană.

 Evenimentul s-a bucurat de participarea pictorului Paul Gherasim, artist ce a împlinit 90 de ani, pe 25 iunie, și unul dintre membrii fondatori ai grupării artistice „Prolog”, înființată în urmă cu 30 de ani, dar și alți artiști expozanți. „În această lume care ne îngrijorează ar trebui să nu mai ignorăm valorile, ci să le punem în frunte și să le urmăm”, s-a rostit în încheiere. Cu modestie, apreciații pictori au mulțumit pentru prilejul de a-și expune creațiile. Expoziția a fost vernisată la o mare sărbătoare, Sf. Gheorghe, pe 23 aprilie, și și-a închis porțile tot la o mare sărbătoare, Sf. Petru și Pavel.

În cadrul expoziției „90×30 PROLOG” s-au putut admira lucrările, expuse în cele cinci săli de la Galeria Romană, realizate de membrii actuali ai grupării - Paul Gherasim, Constantin Flondor, Ion Grigorescu, Horea Paștina, Matei Lăzărescu, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu, dar și de prietenii care i-au însoțit în timp - Afane Teodoreanu, Vasile Varga, Gheorghe Berindei, Florin Niculiu, Ion Nicodim, Octav Grigorescu, Horia Bernea, Sorin Dumitrescu, Dan Mohanu și Andrei Rosetti.

Ne puteți urmări și pe Google News