Evenimentul Zilei > Social > EXPLOZIE și INCENDIU, în gara CERNAVODĂ, la LOCOMOTIVA unui marfar
EXPLOZIE și INCENDIU, în gara CERNAVODĂ, la LOCOMOTIVA unui marfar

EXPLOZIE și INCENDIU, în gara CERNAVODĂ, la LOCOMOTIVA unui marfar

Pompierii Detașamentului ISU Cernavodă au intervenit în zonă gării pentru stingerea unui incendiu la locomotiva unui tren de marfă, flăcările izbucnind în urma unei explozii la compartimentul motor. Nu au fost victime omenești.

Două echipaje ale Detașamentului ISU Cernavodă, cu 13 pompieri și autospeciale de stingere, au intervenit, în jurul orei 4:00, în zona gării, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în urma unei explozii la blocul motor. Locomotiva Diesel aparține operatorului privat GFR, având o garnitură de vagoane goale care please dinspre Constanța îndreptându-se spre nordul județului Ialomița.

“Fiind o locomotivă Diesel, se pare că a avut loc o explozie la carterul motorului, la blocul motor, după care s-a declanșat un început de incendiu. Mecanicul nu a suferit răni. A coborât din locomotivă, a desprins garnitura, a scos firul de contact de sub tensiune și apoi au intervenit pompierii. Ulterior, a venit o altă locomotivă și a preluat garnitura de vagoane”,  a declarat, pentru EVZ, un specialist de la Căile Ferate.