Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie puternică într-un bloc din Suceava. Patru persoane au fost grav rănite
Explozie puternică într-un bloc din Suceava. Patru persoane au fost grav rănite

Explozie puternică într-un bloc din Suceava. Patru persoane au fost grav rănite

Explozia s-a produs la primele ore ale dimineții și a fost atât de puternică încăt una dintre victime a fost aruncată pe geam. 15 apartamente și mai multe autoturisme au fost avariate.

Un bloc din Suceava a fost zguduit în această dimineață de o explozie puternică produsă într-un apartament de la etajul al doilea. Patru persoane au ajuns la spital, iar mai multe locuințe au fost serios avariate. Locatarii au fost evacuați.

Nu se știe în acest moment care a fost cauza exploziei, dar suflul deflagrației a fost atât de puternic încât un perete exterior a fost efectiv spulberat, iar una dintre victime a fost aruncată pe geam de la etajul al doilea.

Patru persoane la spital

În total patru persoane au fost rănite. Trei dintre ele au fost transportate imediat la spital, iar a patra câteva ore mai târziu. Inițial refuzase îngrijirile medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, Dan Teodorovici, una dintre victime, un bărbat în vârstă de 60 de ani este în stare foarte gravă. El a fost aruncat pe geam de suflul exploziei și a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului. Este internat la Secția de Terapie Intensivă a unității medicale.

Soția sa este și ea internată la spital cu arsuri pe față și torace. Cea de a treia victimă a suferit o fractură de bazin și un traumatism toracic. Cel de-al patrulea rănit are și el multiple traumatisme.

Pagube mari

Pompierii au intervenit la fața locului cu trei autospeciale de stingere a indenciilor, o autoscară mecanică, o autospecială pentru descarcerare și două echipaje SMURD. Alte două Ambulanțe au mai ajuns la locul deflagrației.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, explozia nu a fost urmată de incendiu, dar pagubele sunt însemnate. 15 apartamente au fost avariate de explozie. De asemenea, 25 de autoturisme parcate în fața blocului au acum nevoie de reparații după ce bucăți mari de moloz au căzut peste ele.  Polițiștii au început o anchetă pentru a stabili care a fost cauza exploziței, potrivit adevarul.ro.