Au început problemele în Satul Olimpic de la Tokyo, acolo unde au fost depistate mai multe persoane care s-au infectat cu coronavirus.
Jocurile Olimpice de Vară vor debuta, vineri, 23 iulie, la Tokyo, în Japonia. Acolo unde, organizatorii au luată măsuri extreme, cu scopul de-a evita apariția și răspândirea cazurilor de infectare cu coronavirus.
Sâmbătă, organizatorii au anunțat că a apărut un caz de coronavirus. La scurt timp, în doar câteva ore, au fost confirmate alte 14 persoane care se află în Satul Olimpic. Este vorba despre cinci membri ai comitetului de organizare, șapte muncitori și doi jurnalitși. Nu există însă niciun sportiv care să fi contractat virusul până acum.
Paturi care nu pot fi folosite pentru întreținerea relațiilor sexuale
Altfel, una dintre reguli vizează sexul în Satul Olimpic. Astfel, au fost confecționate 18.000 de paturi ce au fost montate în locul în care sunt cazați sportivii. Pentru a împiedica întreținerea relațiilor intime, aceste paturi au fost concepute astfel încât să nu suporte o greutate mai mare de 200 de kilograme. Și să se strice, deformeze, atunci când sunt supuse unor mișcări bruște.
Organizatorii nu au vorbit public însă despre interdicția legată de sex, dar se bănuiește că ăsta este rolul acelor paturi, dincolo de odihnă.
Amânate anul trecut, din cazua pandemiei de coronavirus, Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura fără spectatori după ce guvernul premierului Yoshihide Suga a decis să plaseze regiunea Tokyo sub o nouă stare de urgenţă sanitară, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, stare care va rămâne în vigoare pe toată durata competiţiei, au anunţat organizatorii. Această decizie a fost luată după discuţii cu reprezentanţi ai conducerii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).
Tokyo se află din nou sub stare de urgență
Tokyo se află sub a patra stare de urgență, care a început luni și cere restaurantelor și barurilor să închidă devreme și să nu servească alcool în timpul olimpiadei, care începe pe 23 iulie.
Guvernatoarea regiunii Tokyo, Yuriko Koike, a menționat că cea mai mare creștere a cazurilor grave și a spitalizărilor a fost în rândul persoanelor de peste 50 de ani și mai tinere, care sunt în mare parte nevaccinate.