Experții vin cu vești bune. Unele obiceiuri proaste sunt, de fapt, benefice. Câteva exemple
- Tanase Georgiana
- 12 septembrie 2024, 22:03
Să amâni alarma, să lenevești în pat și să dai scroll pe telefon sunt lucruri pe care le poți considera obiceiuri proaste. Dar care ar putea fi chiar bune pentru tine, sugerează experții.
Oamenii de știință spun că un somn prelungit ar putea chiar să salveze viața. Cei care se bucură de somn în weekend vor fi încântați să afle că obiceiurile lor sunt, de fapt, bune. Iar unele rapoarte sugerează că cei care își recuperează somnul în weekend ar putea avea rate mai scăzute de depresie decât cei care nu o fac. Asta conform unui studiu publicat în revista Sleep Medicine.
Dependența de telefon
Un alt obicei „prost” pe care oamenii îl pot avea este să dea scroll la nesfârșit pe telefon. Deși o detoxifiere de la social media poate fi un lucru bun, un studiu a sugerat că timpul petrecut pe telefon poate avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra sănătății mintale. O analiză, realizată de Universitatea Lancaster, a constatat că, în mod surprinzător, cantitatea de timp petrecută pe telefoanele mobile nu a fost legată de o sănătate mintală precară.
„Utilizarea zilnică a smartphone-ului de către o persoană sau timpul petrecut cu ochii în ecrane nu a prezis simptomele de anxietate, depresie sau stres. În plus, cei care au depășit pragurile clinice atât pentru anxietatea generală, cât și pentru tulburarea depresivă majoră nu și-au folosit telefonul mai mult decât cei care au obținut scoruri sub acest prag”. Asta a declarat autorul principal, Heather Shaw de la Departamentul de Psihologie al Universității Lancaster.
În schimb, studiul a constatat că sănătatea mintală a fost asociată cu preocupările și îngrijorările resimțite de participanți cu privire la propria utilizare a smartphone-ului.
Remediul împotriva singurătății
Aplicațiile social media sunt excelente pentru persoanele care se pot simți izolate. Și le pot ajuta să se simtă mai puțin singure. Sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a păstra legătura cu prietenii și familia. De asemenea, și cei cărora le place un mic răsfăț dulce sau o gustare nesănătoasă mai primesc o veste bună. Studiile arată că mâncatul câtorva pătrățele de ciocolată pe zi poate contribui, de fapt, la îmbunătățirea sănătății inimii.
Cu toate acestea, avertismentul este că ciocolata trebuie să aibă un procent ridicat de cacao. Un pic de ciocolată neagră poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Dar și la reducerea riscului de coagulare și la creșterea circulației sângelui către inimă. Acest lucru înseamnă că poate contribui la scăderea riscurilor de accident vascular cerebral. Dar și de boală coronariană și de deces din cauza bolilor de inimă. Asta datorită antioxidanților găsiți, potrivit experților de la John Hopkins Medicine, informează mirror.uk.co