Experții au descoperit cum legumele pot ajuta la tratarea diabetului

Sursa foto: Pixabay

Legumele au „potențialul de a trata diabetul”, susțin experții. Diabetul este o boală care necesită nu numai tratament, ci și un anumit stil de viață. Nu există un remediu pentru boală, dar oamenii pot reuși să țină sub control afecțiunea.

Persoanele cu diabet nu sunt capabile să producă suficientă insulină pentru a-și regla nivelul zahărului din sânge. Cu toate acestea, descoperirile prezentate la cea de-a 97-a reuniune anuală a Societății Endocrine din San Diego au arătat că extractul dintr-un bulb de ceapă poate „scădea” glicemia.

O nouă descoperire

Autorul principal al studiului, Anthony Ojieh, de la Universitatea de Stat Delta din Abraka, Nigeria, a declarat: „Ceapa este disponibilă oricui, motiv pentru care a fost folosită ca supliment nutrițional. Ceapa are potențialul de a trata pacienții cu diabet”.

În studiul lor, trei grupuri de șobolani cu diabet indus au primit diferite doze de extract de ceapă. Șobolanii cărora li s-a administrat 400 mg și 600 mg de ceapă au observat o reducere puternică a nivelului de zahăr din sânge, cu 50% și, respectiv, 35%. De asemenea, extractul de ceapă a scăzut nivelul de colesterol la șobolanii diabetici.

„Ceapa nu are un conținut ridicat de calorii”, a spus Ojieh. „Cu toate acestea, se pare că există o creștere a ratei metabolice și, odată cu asta, crește și pofta de mâncare. Trebuie să investigăm mecanismul prin care ceapa a determinat scăderea glicemiei. Încă nu avem o explicație.”

Alimentele care trebuie consumate

Dar alți oameni de știință cred că nu există nicio speranță pentru vindecarea diabetului folosind ceapă. Dr. Anoop Misra, președinte la Centrul Fortis pentru Diabet, Delhi, India, a declarat: „Mergând după această logică, India nu s-ar fi confruntat cu atât de multe cazuri de diabet. Consumăm multă ceapă, este un produs de bază în bucătărie și încă avem atât de mulți oameni care suferă din cauza diabetului.”

O dietă sănătoasă va ajuta la menținerea greutății scăzute, ceea ce este important pentru cei cu diabet zaharat - atât de tip 1, cât și de tip 2. De asemenea, dieta gestionează nivelul zahărului din sânge și reduce riscul de complicații, cum ar fi bolile de inimă sau de rinichi. Mănâncă fructe și legume (cum ar fi afine și cartofi dulci), leguminoase (fasole sau linte), cereale integrale (ovăz), nuci și semințe, precum și proteine, cum ar fi peștele și puiul, dacă te confrunți cu diabetul, potrivit The Sun.