Evenimentul Zilei > Monden > Experiență de senzație pentru Florin Piersic la primul zbor. A fost condus cu un pui fript până la scara avionului
Experiență de senzație pentru Florin Piersic la primul zbor. A fost condus cu un pui fript până la scara avionului

Experiență de senzație pentru Florin Piersic la primul zbor. A fost condus cu un pui fript până la scara avionului

Actorul Florin Piersic a vorbit în cadrul unui interviu acordat lui Dan Negu despre primul zbor, pe care l-a făcut la vârsta de 22 de ani, către Franța.

Florin Piersic a povestit un episod amuzant, în cadrul unui interviu ce i-a fost acordat lui Dan Negru. Actorul și-a amintit de primul zbor cu avionul, atunci când a plecat la Paris. Iar mama sa l-a anunțat pe scara avionului că i-a pregătit un pui fript.

Florin Piersic, amintiri despre primul zbor la Paris

„Ţin minte tot. Vreau să vă spun că cu memoria stau extraordinar. Întrebarea lui (n.r., Dan Negru) este bună. Cum am călătorit prima dată? Aveam 22 de ani jumătate. Era aprilie când am fost anunțat de un domn care, în tramvaiul 5 din București, mi-a zis că m-a văzut în filmul «Ciulinii Bărăganului». Mi-a zis că o să fiu reprezentantul României la Cannes.

Să mă bată Dumnezeu dacă știam ce e aia Cannes. M-am dus acasă, mi-am întrebat părinții dacă au auzit de Cannes. Am luat o hartă, ne-am uitat pe ea, am zis că e în Franța. Plec în Franța! Mama… smoching, chestii, papion… să mă pregătesc să plec în Franța. Eram înnebunit, nu-mi venea să cred că eu, la 22 de ani și, o să ajung în Franța. Unde? La Paris!”, a spus Florin Piersic în cadrul interviului difuzat de Antena 3.

„M-am suit în avion, scumpa mea mamă m-a condus până la avion. Atât i-a vrăjit pe cei de la frontieră că i-au dat voie să vină cu mine. Așa ceva nu s-ar putea face acum. Mi-a spus, pe scara avionului, că mi-a pregătit un pui fript.

„I-am zis păi ce, e crâșmă aici în avion să ne dea mâncare?”

Nu m-am suit bine când vine o stewardesă…<> Așa ziceam noi ăștia care eram mai tineri și vedeam una mai drăguță. Nici nu știu, dar asta e! Bun, mă sui în avion și scot puiul. Mi-era foame, ce? N-am voie să mănânc? În momentul acela, Gopo (n.r – Ion Popescu-Gopo), pe care nu-l cunoșteam, mi-a spus <>. I-am zis că mi-e foame. <>. I-am zis păi ce, e crâșmă aici în avion să ne dea mâncare?”, a mai spus Florin Piersic