Evenimentul Zilei > Horoscop > Există un cuvânt în limba irlandeză, ”Meitheal”. Surfing pe al doilea val. HOROSCOPUL LUI DOM’  PROFESOR
Există un cuvânt în limba irlandeză, ”Meitheal”. Surfing pe al doilea val. HOROSCOPUL LUI DOM’  PROFESOR

Există un cuvânt în limba irlandeză, ”Meitheal”. Surfing pe al doilea val. HOROSCOPUL LUI DOM’  PROFESOR

Dacă eşti pus în postura să dai explicaţii sentimentale, nu uita că adevărul (numai uşor rectificat) este cea mai bună minciună. Astăzi scapi de o grijă sau rezolvi o situaţie mai veche.

Iată că al doilea val de gripă chinezească ne lovește în plin. Credeam că am scăpat! Dar la câțiva kilometri de mine, în Izvoarele s-a declanșat un focar de virus Wuhan, sau o mutație a lui, cu 71 de cazuri. Și în Vălenii de Munte sunt mai multe cazuri, s-ar putea să fie și în comuna mea. Ce-i de făcut? Surfing pe al doilea val! Acest al doilea val, este mult mai bine ”pregătit” decât primul. La primul val totul părea o improvizație, plutea un aer de catastrofă aviatică, bruscă, neprevăzută și tragică. Ca și cum Președintele și Guvernul primiseră o partitură, de undeva, au pus-o invers și au început s-o cânte la țambal. Partitura era pentru o orchestră simfonică completă și un cor mixt. Dar bani s-au făcut și o să se mai facă și mai mulți, pentru astea sunt partiturile de criză în sol minor.

Am tot primit, de aici și din străinătate, tot felul de teorii ale conspirației, unele nu sunt deloc fanteziste ci citate din încheieri de protocoale. De exemplu, după summitul miniștrilor appărării V4, Cehia a anunțat că-și mărește bugetul apărării de la 1,4% la 2% din PIB, treptat, în câțiva ani. A mai transpirat că armata V4, forța de reacție rapidă, va deveni operațională în anul 2022.

Un bun și foarte cunoscut doctor legist se obosește să-mi explice că gripa asta chinezească este o vasculită cu componentă autoimună. Și că tratamentul este compus din anticoagulante, antiinflamator sterodian, antibiotice și hidroxiclorochinina. Alt medic din Task Force, îmi spune de la obraz să nu fac pe curajosul imprudent că nu mă doare, eu am mâncat fasole tare, adică am chestia aceea, mutația CCR5-Delta 32, care, teoretic, mă face imun la virusuri. Și să stau, bine merci, pe coada mea, împreună cu cățeii, în curte, să nu mă aventurez în Vălenii de Munte sau, Doamne ferește, în București, sau să primesc pe cineva în casă. Că nu se știe cum funcționează un sistem imunitar îmbunătățit, dar vai, foarte uzat și bătrân. Ascult și mă supun, dar tot o să fac surfing pe al doilea val, nu mă lasă caracterul!

Ce înseamnă surfing pe al doilea val? Bună întrebare! Răspunsul o să vină treptat pe măsură ce valul o să se ridice și eu o să fac surfing pe el, treptat, zi de zi, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News