Evenimentul Zilei > Actualitate > EXERCIȚIU MILITAR multinațional în POLIGONUL Babadag
EXERCIȚIU MILITAR multinațional în POLIGONUL Babadag

EXERCIȚIU MILITAR multinațional în POLIGONUL Babadag

Peste 600 de militari români și din țări membre sau partenere NATO participă în aceste zile, în poligonul Babadag, la aplicația Platinum Eagle17 din cadrul exercițiului multinațional Black Sea Rotational Force 17. Exercițiul, aflat la a șaptea ediție este coordonat, an de an, de Comandamentul Corpului de Infanterie Marină al SUA dislocat în Europa.

Platinum Eagle 17 a început astăzi și se desfășoară timp de 10 zile în poligonul Babadag. Din partea română participă 200 de militari din Forţele Terestre Române, aparţinând Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, şi din Forţele Navale Române, reprezentate de Batalionul 307 Infanterie Marină, potrivit MApN. Militarii români  se intruiesc în comun cu peste 400 de militari din Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Muntenegru, Ucraina şi Statele Unite ale Americii. 

Antrenamentele includ trageri cu muniţie reală cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel de subunitate. BSRF este un exerciţiu coordonat de Comandamentul Corpului de Infanterie Marină al SUA dislocat în Europa şi Africa  și care, din 2010, se desfăşoară în fiecare an, în zona Mării Negre, în Balcani şi în Regiunea Caucazului, având drept scop antrenarea militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.