Vreți să combateți bolile care agravează Covid-19? Exercițiile fizice ajută enorm

Exerciții fizice ajută combaterea Covid-19 susțin specialiștii în sănătate. Numai că trebuie luați în calcul mulți factori, colesterolul, tensiunea arterială, glicemia.

Exerciții fizice ajută combaterea Covid-19

Cercetări recente aruncă o nouă imaginea asupra mitului „gras, dar în formă”, dând credit teoriei conform căreia exercițiile fizice regulate pot combate efectele nocive ale kilogramelor în plus. Autorul studiului, profesorul Alejandro Lucia din Madrid, a constatat că persoanele supraponderale cu un stil de viață activ au un risc mai mare de boli cardiovasculare decât partenerul de viață cu o greutate medie.

Cu toate acestea, experții susțin că, în timp ce obezitatea este o preocupare medicală legitimă, greutatea nu este un factor-cheie în cazul vulnerabilității la boală. „Greutatea este singurul factor care se ia considerare când se evaluează starea de sănătate a cuiva”, a declarat pentru Post doctorul John White. El susține că tensiunea arterială, colesterolul, zahărul din sânge și ritmul cardiac trebuie examinate pentru a determina în mod corespunzător starea de sănătate a unui pacient. Iar medicul Lucia vine să adauge: „Indiferent de greutatea unei persoane, probabilitatea diabetului și hipertensiunii au scăzut pe măsură ce crește activitatea fizică”.

Greutatea este singurul factor de luat în considerare atunci când se evaluează starea de sănătate a cuiva ", a declarat pentru Post John Medical White Director Medical WebMD. White a spus că tensiunea arterială, colesterolul, zahărul din sânge și ritmul cardiac trebuie, de asemenea, examinate pentru a determina în mod corespunzător sănătatea completă a pacientului.

Exerciții fizice Covid-19

Și, în ciuda celui mai important punct al cercetărilor recente, chiar și autorul Lucia a susținut că exercițiile fizice erau importante: „La toate greutățile, probabilitatea de diabet și hipertensiune arterială a scăzut pe măsură ce activitatea fizică a crescut. Activitatea fizică poate reduce riscul de a dezvolta tensiune arterială crescută, diabet de tip 2 și insuficiență cardiacă. Și, din păcate, toate acestea, sunt condiții fundamentale care pot agava efectele COVID-19.

În plus, exercițiile fizice au și alte efecte benefice asupra stării de sănătate. Eliberează endorfine, un hormon care promovează emoțiile pozitive și reduce percepția durerii din creier, ajutând la combaterea unor probleme precum stresul și depresia.

Exerciții fizice covid-19. Tensiunea arteriala

„Tensiunea arterială este un indicator al vaselor de sânge sănătoase, deci este important să o analizăm”, spune White pentru Post. Vasele de sânge sănătoase îmbunătățesc fluxul sanguin și previn formarea cheagurilor de sânge, arteroscleroza și bolile de inimă. Exercițiile fizice într-un ritm moderat, timp de 15 până la 20 de minute pe zi, deschid vasele de sânge, permițând inimii să pompeze mai mult sânge cu mai puțin efort și să îmbunătățească sănătatea. Persoanele cu greutate medie și supraponderalii pot suferi de hipertensiune arterială, slăbind sistemul imunitar, devenind astfel mai fragili în fața COVID-19.

Colesterolul

Excesul de grăsime din fluxul sanguin poate bloca vasele de sânge, crescând riscul de accident vascular cerebral, stop cardiac și complicații ale COVID-19. "Există colesterol bun, o lipoproteină cu densitate ridicată (HDL) care reduce riscul de boli de inimă", a declarat medicul Jojn Fierstein pentru The Post. „Apoi, există colesterolul rău, o lipoproteină cu densitate mică (LDL) care poate provoca obstrucția vaselor de sânge.”

Zahărul din sânge

Glicemia sau zahărul din sânge stochează energia preluată din alimente, în special alimentele bogate în carbohidrați. Hiperglicemia provoacă diabet de tip 2, dar și probleme cu inima, rinichii, ochii și vasele de sânge. Studii recente au constatat că pacienții cu COVID-19, care au niveluri de zahăr din sânge mai mari decât cele normale, au prezentat un risc mai mare de deces, indiferent dacă aveau sau nu diabet. Legumele cu conținut scăzut de carbohidrați, cum ar fi ciupercile, varza și vinetele, ajută la înlocuirea dulciurilor.

Ritmul cardiac

Ritmul cardiac este determinat de numărul de bătăi ale inimii într-un minut. Ritmul cardiac normal pentru adulți este de 60-100 de bătăi pe minut. O frecvență cardiacă scăzută în repaus indică de obicei o stare generală bună, iar o frecvență cardiacă ridicată în repaus poate indica boli cardiovasculare. Activitățile de ameliorare a stresului, cum ar fi exercițiile fizice regulate și meditația, vă pot reduce ritmul cardiac și vă pot menține inima și sistemul imunitar în lupta împotriva COVID-19 și a altor boli.