Se întâmplă în România lovită, la rândul ei, de Coronavirus, temutul COVID-19 care ne izolează de restul lumii. Chiar și în aceste condiții de izolare și stare de urgență cineva trebuie să își facă treaba. Pe lângă medici, polițiști, jandarmi și alți oameni aflați în „frontul” acestui război cu inamicul nevăzut se numără și cei care au grijă ca oamenii izolați la domiciliu să beneficieze de alimente și de…colectarea gunoiului. Pentru că cei izolați nu au voie să iasă din casă.

Pe doi dintre acești oameni i-am întâlnit în Sectorul 4, acolo unde Primăria a luat măsuri speciale pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Andrei Mangă, de 33 de ani, alături de Ion Florian Florea, de 40 de ani, mergeau echipați, ca în filme, cu un costum de protecție, mănuși și mască pe figură, la una dintre adresele în care stătea o familie. Una din cele 149 de persoane, aflate în autoizolare la domiciliu pe raza Sectorului 4.

„Cine sunt, domnule, ăștia? Dacă sunt cu dezinfecția vreau să le zic să treacă și pe la blocul nostru…”, își dădea cu părerea un locatar din apropiere.

Pe cei doi i-am abordat înainte să intre în scara unui bloc de unde urmau să colecteze gunoiul…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE