Exclusiv. Miracolul de la Timișoara. Spitalul cu trei săptămâni avans în lupta cu COVID-19

Exclusiv. Miracolul de la Timișoara. Spitalul cu trei săptămâni avans în lupta cu COVID-19

Cât a durat să realizați toate aceste modificări de circuite, sigilări de spații? Practic tot spitalul, inclusiv cu clădirile adiacente, a fost reconfigurat. Și cât a costat? Cum de ați avut bani?

Raul Pătrașcu: Două zile. A durat exact două zile sigilarea ermetică a spațiilor, am lucrat vineri și sâmbătă. Mai mult a durat să concepem, cu colegii specialiști, noile circuite. Referitor la costuri, practic nu a costat nimic. Am avut o firmă care s-a oferit, cu materiale și manoperă gratis.

Inginerii din cadrul Politehnicii ne-au ajutat pro-bono. Și Primăria din Giroc ne-a donat stâlpi pentru marcarea intrărilor pacienților. Camera de decontaminare a costat 2.600 de euro și a fost donată de Societatea Română de ATI.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mesaj pentru români: ”Fiți calmi, stați acasă”

Spitalul e pregătit pentru ce e mai rău. Dar care e mesajul pe care îl adresați în acest moment românilor?

Raul Pătrașcu: Facem apel la calm. În această perioadă nu orice tuse, strănut, și nu orice stare febrilă înseamnă coronavirus. În România nu avem încă răspândire intracomunitară pe scară largă. Apelul nostru către cetățeni este că dacă se simt foarte rău, să apeleze la 112 și medicii vor decide dacă e nevoie să fie aduși la spital, precum și unde. Doar așa nu se vor pune în pericol nici pe ei înșiși, nici pe cei din jur.

Mai facem un apel și la respectarea sfaturilor date de autorități. Pentru orice fel de simptome minore, apelați medicii de familie. Ei pot consulta și pot prescrie toate medicamentele disponibile pe piață, inclusiv cele restricționate, conform decretului prezidențial.

Rugăm în special persoanele de peste 65 de ani, persoanele care suferă de cancer, diabet, de boli de inimă sau pulmonare cronice, să ia măsuri de precauție sporite zilele acestea. Să evite aglomerările din centrele de cumpărături și să respecte igiena personală. Ei sunt cei mai vulnerabili.

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro