Exclusiv. Miracolul de la Timișoara. Spitalul cu trei săptămâni avans în lupta cu COVID-19

Exclusiv. Miracolul de la Timișoara. Spitalul cu trei săptămâni avans în lupta cu COVID-19

Raul Pătrașcu: Spitalele din România sunt toate vechi. Deși circuitele sunt depășite, cu voință și puțină creativitate ele pot fi adaptate chiar și pentru asemenea situații. De exemplu noi am pregătit, pentru eventualitatea unui scenariu de ultimă linie în care am fi implicați, în cadrul clădirii separate de Ortopedie, un etaj întreg  pentru tratarea pacienților pozitivi.

Vorbim de etajul I, acolo unde își desfășura activitatea Secția 1 Ortopedie și Traumatologie. Aceasta a fost mutată la parter, alături de Secția 2. Acest lucru a fost posibil pentru că am luat decizia să reducem cu 50% activitatea în spital. Nu am mai internat decât urgențe de gradul I și II.

Nu am mai internat proceduri care puteau fi amânate (operații de varice, estetice, hernii simple etc). Avem astfel: 10 paturi ATI, șapte săli de operație care pot oricând fi transformate inclusiv în saloane ATI,  aproximativ 55 de paturi pentru cazurile ușoare. Separate, toate, complet și sigur de restul clădirii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest etaj de la Ortopedie e conectat cu clădirea principală a spitalului printr-un tunel suspendat. Holul de conexiune a fost la rându-i sigilat ermetic cu un perete de rigips și s-a gândit un circuit de intrare și de ieșire, pe lângă acel perete, care să servească drept filtru pentru personal. Dincolo de peretele de rigips, pe circuitul de ieșire e amplasată o cameră tip cort cu “dușuri” sau opțiuni de decontaminare chimică.

Camera de decontaminare chimică e ceva ce sună ca în filme.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro