Exclusiv. Miracolul de la Timișoara. Spitalul cu trei săptămâni avans în lupta cu COVID-19

Exclusiv. Miracolul de la Timișoara. Spitalul cu trei săptămâni avans în lupta cu COVID-19

Noi am gândit aceste stocuri pentru a putea proteja personalul medical, care e primul expus în lupta cu această boală. Pentru ca acești oameni să poată sta liniștiți știind că atât ei, cât și pacienții sunt protejați. Iar în plus, le-am gândit ca o rezervă, fiind spital de suport, să putem ajuta rapid și alte spitale care au nevoie.

Teste pentru depistarea COVID – 19 aveți?

Raul Pătrașcu:  Nu suntem centru de testare, dar în caz de suspiciune, prelevăm probe și le trimitem la spitalul de boli infecțioase pentru analize.

UPU reconfigurată complet, patru puncte de triaj

Ne puteți urmări și pe Google News

În caz de necesitate, pentru cazurile grave cu COVID -19, ce spații de tratament va oferi SCUJT?

Raul Pătrașcu: În acest moment avem pregătite 71 de paturi ATI, dar în cazul unui scenariu negru, pe care nu ni-l dorim, dacă e nevoie, mai putem dispune de  505 paturi conectate la sursă de oxigen.  Este jumătate din capacitatea totală a spitalului. Preventiv, am redus activitatea cu 50% în spital.

Spitalul Județean din Timișoara s-a transformat radical la finalul acestei săptămâni.

Raul Pătrașcu: Pentru siguranța personalului și a pacienților am creat încă de acum două săptămâni trei puncte de triaj pentru intrarea în clădirea principală. Tocmai ca să evităm aglomerarea pacienților. Unul e la UPU (n.r. – Unitatea de Primire a Urgențelor), unul la ambulatoriu,  al treilea e la ambulatoriul de diabet. Cele două ambulatorii au fost izolate complet față de spital. Există o singură cale de acces pentru fiecare, spațiile nu mai comunică cu restul clădirii.

Exclusiv EvZ

În cadrul UPU avem un cort masiv încălzit, format din  două încăperi, pentru a evita, din nou,  aglomerarea pacienților, dacă va fi cazul. Am schimbat circuitele din UPU, am fost creativi.

Astfel, sala mare de tratament a fost împărțită în  două, printr-un perete de rigips sigilat ermetic. Urgențele fără suspiciune intră separat într-o parte, iar pacienții care prezintă și simptome respiratorii, sau cu suspiciune de COVID-19 intră pe un circuit separat; grupurile nu se amestecă.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro