Exclusiv. România, prinsă în menghina intereselor de la Bruxelles! Terheș: Ursula von der Leyen minte cum respiră Video

Exclusiv. România, prinsă în menghina intereselor de la Bruxelles! Terheș: Ursula von der Leyen minte cum respiră Video Sursa foto: Gov.ro

Eșecul lamentabil al intrării în spațiul Schengen repune pe tapet, dincolo de mediocritatea actualilor politicieni români, și dublele standarde impuse țărilor mai mici de la Bruxelles, deși statutul Uniunii Europene garantează reprezentarea democratică a tuturor țărilor membre. Prezent în podcastul EVZ Play cu Robert Turcescu, europarlamentarul Cristian Terheș a dezvăluit care sunt mizele respingerii României.

Europarlamentarul Cristian Terheș este unul dintre puținii politicieni români care are curajul să interpeleze mai-marii blocului comunitar în numeroasele controverse în care e implicată Comisia Europeană, mai ales de când e condusă de Ursula von der Leyen. Prezent în podcastul-eveniment de luni al EVZ Play, alături de fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, Cristian Terheș a făcut o radiograție necruțătoare a eșecului istoric înregistrat odată cu respingerea de către Austria a accederii țării noastre în spațiul Schengen.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Invitatul lui Robert Turcescu apreciază că odată cu acest episod umilitor pentru România, politicienii vor trebui să înțeleagă că e nevoie de o schimbare de atitudine. Mai mult, a declarat Chris Terheș, se impune ca Romania să utilizeze de dreptul său de veto în Consiliul Europei până când nu va primi, în sfârșit, acceptul în Schengen.

Românii au simțit pe propria piele ipocrizia europeană

Politicianul a atras atenția că în spatele acestor manevre care au culminat cu poziția Austriei se află Partidul Popular European (PPE) și liderul său Manfred Weber. Terheș consideră chiar că PNL ar trebui să solicite oficial excluderea din PPE a partidului de orientare populară din Austria. Însă adevărata cauză e la nivel macroeuropean, a punctat Christ Terheș.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Așa sunt politicienii europeni despre care eu tot vorbesc de când sunt europarlamentar. Și pe mine m-a șocat această ipocrizie europeană. Din păcate, politica accea onorabilă și serioasă pe care o citim în cărțile de istorie, dusă și făcută prin anii 2000, nu mai există. Calitatea oamenilor politicii europeni a scăzut drasctic, uitați-vă cine conduce Comisia Europeană, Ursula von Der Leyen, care minte când respiră. Ăștia stau și își împart poziția între ei, sunt aceiași oameni care odată vin și se pozează în salvatori ai planetei, apărători ai statului de drept, dar în spate sunt niște activități și acțiuni de corupție pe care mintea unui român nici nu le poate concepe", a argumentat europarlamentarul în studioul EVZ-Play.

Terheș: În România, Guy Verhofstadt era arestat demult

Invitatul a făcut referire și la imensul scandal de corupție care demolează în prezent Parlamentul European odată cu arestarea vice-președintei Eva Kali. Europarlamentarul a criticat vehement dublele standarde ale mai-marilor blocului comunitaqr.

„Scandalul cu sacii de bani din Parlamentul European e nimic. Dacă mergem pe declarația de interes a lui Guy Verhofstadt care spunea despre România că nu respectă statul de drept, că trebuie susținută lupta anticorupție, el face milioane de euro din diverse firme de administrare medicale. Dacă făcea asta în România era arestat demult", a conchis politicianul din PNȚCD.

Emisiunea integrală:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro