Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV PRINT. Escrocul cu „intrare” la Guvern care i-a dat lui Voiculescu moșia din Giurgiu
EXCLUSIV PRINT. Escrocul cu „intrare” la Guvern care i-a dat lui Voiculescu moșia din Giurgiu

EXCLUSIV PRINT. Escrocul cu „intrare” la Guvern care i-a dat lui Voiculescu moșia din Giurgiu

Grupul Grivco s-a folosit 12 ani de terenul Institutului din comuna Băneasa, Giurgiu, după ce a cumpărat o creanță de 200.000 de dolari de la un om de afaceri din Oltenița, Călărași. Doar subvenția primită de la stat pentru acest pământ e de 400.000 de euro. Moșia de 2.600 de hectare din Giurgiu a ajuns în arenda Grivco (Grupul Industrial Voiculescu și Compania), compania fondată de Dan Voiculescu, prin intermediul unui afacerist acuzat că solicita milioane de lei pentru a interveni la fostul ministru al Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu.

Chițoiu a fost ministru PNL în perioada decembrie 2012 – februarie 2014, fiind schimbat de Crin Antonescu pentru o presupusă apropiere nefirească politic de PSD și PC, partidul fondat de mogulul Antenelor.

Citiți în ediția de astăzi a "Evenimentului zilei" modul cum a ajuns grupul fondat de Dan Voiculescu sa dețină unul dintre cele mai roditoare terenuri din țară, întreținut în perioada comunistă din banii poporului.