Evenimentul Zilei > Economie > EXCLUSIV PRINT: Cum să faci PROFIT din AFACEREA CU NUCI
EXCLUSIV PRINT: Cum să faci PROFIT din AFACEREA CU NUCI

EXCLUSIV PRINT: Cum să faci PROFIT din AFACEREA CU NUCI

De-a lungul anilor, nuca românească a devenit recunoscută pentru calitate atât pe plan naţional cât şi internaţional, iar producătorii locali nu duc lipsă de cerere, spune Ovidiu Lazăr, preşedintele asociaţiei cultivatorilor de nuci din România.

Pentru intra în afacerea nucilor, orice tânăr antreprenor trebuie să aibă în primul rând răbdare. Profitul este unul considerabil, dar apare după o perioada de 7-10 ani, fiind un business pe termen lung. În primul rând trebuie ales un sol calitativ, acest lucru fiind posibil după o analiză edoclimatică. Zona în care vor fi plantaţi puieţii este importantă pentru soiul nucilor. Pentru regiunea de câmpie este de preferat să fie utilizat un soi ce înfloreşte timpuriu, pentru zona de deal un soi ce va înflori normal, iar pentru o zonă răcoroasă precum cea de munte este ales un soi ca va înflori târziu.

Mai mult despre  cum poate fi demarată şi ce câştiguri promite o afacere cu nuci, puteţi citi exclusiv în ediţia de print a Evenimentului Zilei, din 8 octombrie.