Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Poliţia Călăraşi a muşamalizat un caz de pedofilie
Exclusiv. Poliţia Călăraşi a muşamalizat un caz de pedofilie

Exclusiv. Poliţia Călăraşi a muşamalizat un caz de pedofilie

Din anul 2016, durează calvarul unei fetiţe care pe atunci nu avea decât 6 anişori. Drama unui copil cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, care a rămas să fie crescut de bunici. Mama ei, atunci când a plecat în Anglia împreună cu soţul, a insistat ca fetiţa să rămână la părinţii ei,bunicii materni. Dar la fiecare sfârşit de săptămână, fetiţa venea şi stătea şi la bunica paternă.

Pentru a câştiga o pâine mai bună, părinţii micuţei A.D. au plecat la muncă în Anglia. La insistenţele mamei, aceasta a fost lăsată în grija bunicilor materni. Dar şi cu promisiunea că în fiecare week-end, sau ori de câte ori o să vrea, copilul să stea şi la bunica paternă.

Totul a început în luna iulie, 2016, când A.D. a venit, conform înţelegerii, să stea cu bunica paternă la sfârşit de săptămână. Bunicii i s-a părut că este ceva în neregulă cu fetiţa. Era slabă, abătută, speriată. În plus , se scărpina mereu în zona inghinală. Bunica Argentina F. a luat-o de mână şi a mers cu ea la Olteniţa, la spital, la pediatrul care o avea în grijă pe micuţă încă de când se născuse. Doamna doctor Liliana Petculescu. La spital, fetiţa a fost consultată de către medic. I s-au făcut şi analize. Diagnosticul a fost, după cum spune bunica: „Fierea mărită şi o infecţie urinară”. I s-a prescris şi un tratament.

La începutul săptămânii, fetiţa s-a întors la bunicii materni, care locuiesc în aceeaşi comună.  După două săptămâni, s-a întors la bunica paternă. Era şi mai slabă, şi mai abătută, şi mai speriată. De asemenea, doamnei Argentina F. i-a atras atenţia faptul că micuţa continua să se scarpine în zona inghinală. A bănuit că tratamentul prescris de medic, ori nu a fost corect administrat de către cuscri, ori nu i-a fost administrat deloc. Cert este că fetiţa nu se vindecase. Şi încă ceva a mai pus-o pe gânduri pe bunică. A vrut să o trimită pe nepoată la magazin, să cumpere nişte suc. Fetiţa i-a spus că nu se duce, pentru că îi este frică. „Niciodată fetei nu-i fusese frică să meargă prin sat. Am întrebat-o de cine-i este frică. Mi-a răspuns că de un om. Dar nu mi-a spus numele”- ne declară Argentina D.

Era evident că fetiţa nu era deloc în apele ei. Bunica a început să o descoasă. Până la urmă, cu privirea în pământ, micuţa i-a spus: „Îţi spun, dar nu mă baţi. Şi nu mă spui nici lu’ mami,  sau lu’ tati”.

Apoi a început o destăinuire halucinantă. Fetiţa fusese pur şi simplu răpită de un vecin din curtea bunicilor. Acesta i-a pus cuţitul la gât şi a târât-o până la el acasă, unde a violat-o. S-a întâmplat această oroare în trei rânduri. A treia oară, pentru că la agresor era cineva acasă, a târât fetiţa, tot cu cuţitul la gât, într-o casă părăsită. De fiecare dată a ameninţat-o că dacă va spune cuiva, o va omorâ pe ea şi-i va omorâ şi părinţii, şi bunicii.

Uluită şi îndurerată, bunica a plecat imediat cu fetiţa la spital, la Olteniţa, înapoi la doctoriţa Liliana Petculescu. Aceasta, după un consult sumar, a trimis-o urgent la ginecologie. De la ginecologie i s-a recomandat bunicii să meargă cu fata la medicina legală. Copila fusese abuzată sexual. Nu i s-a dat însă nicio hârtie la mână. La spitalul din Olteniţa, nu există medic legist. Aşa că trebuia să meargă la Călăraşi

Trei miliţieni şi un legist deranjat

Era trecut de 9 seara. Copilul era speriat şi obosit. Bunica a decis să meargă abia a doua zi la medicina legală, la Călăraşi. Între comuna lor şi localitatea reşedinţă de judeţ distanţa este de aproximativ 100 de kilometri. Plus că nu avea cu ce merge şi, mai ales cu se întoarce acasă la ora aceea. Au plecat în sat, să se culce cu gândul că a doua zi va căuta o maşină care să le ducă la Călăraşi. După nici două ore de când se întorseseră de la Olteniţa, în jurul orelor 23, s-au trezit cu poliţia la poartă. Spitalul anunţase la 112. În maşină erau trei poliţişti. Unul din comună şi doi din Olteniţa. Le-au luat pe bunică şi pe fetiţă şi le-au dus la Călăraşi. A sosit la spital şi un legist. Venea direct de acasă. A spus scurt, după un consult sumar al fetiţei: „E virgină”! După care s-a adresat celor care le aduseseră pe cele două: „Vedeţi, mă, ce fac eu pentru voi? Vin de acasă, mă!”

Şi cu asta s-a încheiat tot. Deocamdată. Cele două au fost duse înapoi în sat. Poliţiştii s-au dus fiecare la casele lor, iar legistul, despre care bunica Argentina D. spune că mirosea a băutură, s-a dus la loc la culcare.

Demersurile bunicii pentru a fi tras la răspundere cel care a violat fetiţa, au continuat însă. În luna august, au venit din Anglia în concediu şi părinţii  micuţei, care a fost dusă la un alt medic.

Acum, tatăl fetei este plimbat între poliţie şi parchet. Când merge la poliţie, i se spune că dosarul este la parchet şi numai procurorul decide. Când merge la parchet, i se spune că dosarul este la poliţie, pentru că mai trebuie făcute nişte audieri.

 

 

 

PAGINA ANTERIOARA