Odată cu izbucnirea conflictului armat din Ucraina, forțele militare inundă spațiul public. Generalii români mai mult sau mai puțin competenți au invadat ecranele de televizor, se iau decizii importante fără ca cetățenilor să li se aducă la cunoștință și în general, pare că ne îndreptăm spre o dictatură militară. Robert Turcescu și invitații săi în podcastul EVZ au avertizat asupra unui pericol care ne bate la ușă.
Lupta acerbă pentru sferele de influență și resetarea noii ordini mondiale, vizibile odată cu declanșarea războiului de la granițe, au permis militarilor să domine tot mai mult spațiul public și politica țării, au avertizat Robert Turcescu și invitații săi, jurnaliștii Bogdan Comaroni și Octavian Hoandră.
Ne militarizează internetul?
În această perioadă se lucrează la un proiect de lege care, dacă va fi adoptat de Parlament, va da mână liberă monopolizării Internetului, a anunțat jurnalistul de investigații Bogdan Comaroni în podcastul EVZ-Play de joi.
„Armata Română militarizează internetul. Este acum în dezbatere publică, pe site-ul MApN, o lege pentru siguranța cetățenilor în caz de război. Deci Armata va prelua Internetul și îl va controla. S-a ales să se militarizeze internetul în România pentru că noi ne aflăm pe coridorul sanitar, noi suntem placa turnantă, suntem cazarmă, se vor aduce și rachete nucleare. România se dorește a deveni țară cazarmă. Dacă legea aceasta se va da, tot internetul din România va fi controlat de armată”, a observat Comaroni.
Hoandră: Națiunea română este pe cale de dispariție
Opinia lui Comaroni a fost confirmată de jurnalistul și scriitorul clujean Octavian Hoandră, care s-a arătat revoltat de pericolul imens pe care îl reprezintă această situație pentru suveranitatea țării, care oricum a devenit aproape inexistentă.
„Ne deznaționalizăm pe zi ce trece. Națiunea română este pe cale de dispariție, Curtea Constituțională nu mai există, importăm legi de la CJEU. Încet, încet, noi nu vom mai fi o națiune. Suntem ținuți la colț, trăim un experiment de deznaționalizare pe care îl parcurgem", a comentat Octavian Hoandră.
Acesta a mai observat că lupta militarilor pentru putere nu datează de ieri de azi, ci din ultimii 20-30 de ani, odată cu dispariția marilor politicieni. Această luptă mai are un obiectiv, cel al banilor.
„Este războiul declanșat în urmă cu 20-30 de ani, războiul îmbogățirii. A fost preluat de generali. Totul se datorează faptului că noi nu mai avem politicieni. Nici Europa, nici SUA nu mai au politicieni extraordinari de 30 de ani. Toate conflictele se discutau la Liga Națiunilor.
Politicienii fac sluj în fața generalilor
Acum nu mai e așa, au preluat generalii tot. Monopolizarea discursului public de către militari face foarte mult rău. Politicienii se lasă dominați de armate, înseamnă că ei sunt foarte proști, nu mai știu să stea la mese să discute. Am ajuns acum să fie interzis să vorbești despre pace (n.r. - fostul ministru al Apărării Vasile Dîncu a plătit cu funcția pentru că a adus în discuție soluția păcii în Ucraina). Nu așa se rezolvă nici conflictele economice, nici cele dintre state", a punctat Tavi Hoandră.
Emisiunea integrală: