Evenimentul Zilei > Justitie > EXCLUSIV Percheziții DNA la președintele Camerei de Comerț Cluj
EXCLUSIV Percheziții DNA la președintele Camerei de Comerț Cluj

EXCLUSIV Percheziții DNA la președintele Camerei de Comerț Cluj

În această dimineață, procurorii DNA Cluj au descins la mai multe adrese care, din primele informații au legătură cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj, Florin Ștefan Dimitriu.

Ancheta este condusă de procurorii anticorupție. Tot din primele informații procurorii DNA au descins la locuința președintelui CCI Cluj, un apartament de patru camere situat în cartierul Gheorgheni, din Cluj Napoca dar și la fostul birou de la societatea Napoca Construcții, a cărui președinte al Consiliul de Administrație a fost până de în luna ianuarie 2015 când și-a dat demisia. Oficial, acționarul majoritar al SC Napoca SA a anunțat revocarea din funcția de președinte al Consiliului de Administrație, la Adunarea Generală a Acționarilor care a avut loc în februarie 2015. A doua zi după ce a aflat de această intenție, Dimitriu și-a anunțat demisia.

Biroul acestuia de la societatea Napoca, care nu a fost eliberat, a fost sigilat de procurorii DNA. Numele societății Napoca Construcții apare într-un alt dosar de corupție care vizează construirea fără autorizație și fără licitație a unei platforme betonate care este folosită pentru parcarea avioanelor, în incinta Aeroportului Internațional Cluj Napoca.

Ștefan Dimitriu nu a putut fi contactat. În trecut, Ștefan Dimitriu care este de profesie inginer constructor a fost unul dintre liderii importanți ai PSD Cluj, în prezent fiind președintele organizației județene a UNPR, formațiune politică care este condusă de ministrul de interne, Gabriel Oprea.

Paula Vaida de la Biroul de Comunicare de la Camera de Comerț și Industrie Cluj a refuzat să răspundă la întrebarea dacă DNA derulează percheziții la instituția pe care o reprezintă. ”Nu va pot oferi răspuns la această întrebare, nu vă pot oferii detalii”, a spus Vaida.

Vom reveni cu amănunte.