Fostul deputat Lucian Ciubotaru, unul din liderii liberali de la Bacău, a fost condamnat astăzi de Tribunalul Bacău pentru complicitate la trafic de influență, iar doctorul Marcel Bădără, la 2 ani și șase luni, pentru trafic de influență.

„În ce țară poți să-i dai complicelui mai mult ca autorului? Lucian Ciubotaru l-a contestat pe judecător, a cerut recuzarea lui și probabil de asta a primit această pedeapsă. Va face apel“, a spus avocatul Petre Ivașcu, apărătorul deputatului Ciubotaru.

„La data de 15 februarie 2016, inculpatul Ciubotaru Lucian, deputat în Parlamentul României, la solicitarea unui coleg de partid, i-a solicitat medicului legist Bădără Marcel să intervină pe lângă pe lângă angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău pentru ca aceştia să consemneze pe un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei, valori situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, lucru cu care legistul a fost de acord.

Buletinul de analize respectiv îl privea pe un prieten de-al colegului de partid din care făcea parte şi Ciubotaru Lucian, care, la data de 12/13 februarie 2016, a fost oprit în trafic de organele de poliţie şi testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru a fi emis acel buletin, în condiţiile arătate mai sus, inculpatul Bădără Marcel a pretins suma de 1.000 euro, afirmând că aceasta va fi remisă către doi angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău, primind în aceeaşi zi, prin intermediul inculpatului inculpatul Ciubotaru Lucian, suma de 4.500 lei“, se arată în comunicatul DNA Bacău.