Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Moarte suspectă, ținută la secret. Vinovații sunt în libertate
Exclusiv. Moarte suspectă, ținută la secret. Vinovații sunt în libertate

Exclusiv. Moarte suspectă, ținută la secret. Vinovații sunt în libertate

Un caz de moarte suspectă este ținut la secret de autorități de mai bine de un an de zile. În acest timp, cei acuzați de producerea tragediei sunt în libertate

Cazul a fost preluat, inițial, de Poliția Bicazu Ardelean.

Ulterior, dosarul a fost mutat la Secția de Poliție Bicaz, ajungând într-un final la Poliția Orașului Bicaz.

Dosarul este instrumentat sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz.

Din istoricul cazului, transmis în exclusivitate pentru evz.ro de avocata Gianina Vera Poroșnicu, reise că victima acestei tragedii, Ion Suciu, avea dosar social, iar pe timpul verii lucra că cioban. Urma să depună actele pentru pensionare.

Nu avea copii, deși a fost căsătorit de două ori, prima soție a decedat, iar de a două s-a despărțit.

Are trei frați, în viață, și un nepot care stă în casă lui.

Concluziile raportului de expertiză tehnică, întocmit de expert autorizat Corneliu Vieru, prin care sunt stabilite cauzele care au dus la producerea accidentului arată că, în dată de 21 februarie 2019, Ion Suciu se deplasa regulamentar pe partea stânga a drumului DN12C, în direcția Bicazu Ardelenesc, Județul Neamț, în localitatea Tepeseni.

Din cauza circulației intense a autoturismelor de mare tonaj și a îngustarii acostamentului în zona respectivă, pietonul Ion Suciu s-a deplasat pe capul de pod unde a început traversarea unei dale de beton rupte și nelipite.

„Ca urmare a acțiunii excentrice a greutății pietonului asupra dalei de beton nelipită, având suprafata mai mare decât capul de pod, pietonul a căzut în albia pârâului care traversează localitatea Tepeseni și DN 12C”, se arată în raportul de expertiză.

Înălțimea de la care a căzut pietonul a fost de 1,5 metri.

„Muchia plăcii de beton a căzut peste toracele, cavitatea bucală și nazală a pietonului Suciu Ion provocându-i sufocarea acestuia, urmată de deces.

Vinovat de producerea accidentului se face și DJDP care nu a luat măsuri de asigurare a stării tehnice a infrastructurii rutiere, adică a podetului, prin nerespectarea prevederilor art 5, alin 2 din OUG 195/2002 actualizată”, se mai arată în raport.

Evoluția dosarului…

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: