La solicitarea evz.ro, Ministerul Apărării Naționale a transmis că va sprijini autorităţile publice centrale şi locale pentru gestionarea situaţiei epidemiologice create de Coronavirus.

Totodată, a anunțat că a suspendat toate deplasările militarilor în zonele de risc și i-a chemat la unitate pe toți cei aflați în concedii pentru prevenire a putea reacționa la îmbonăvirile cu COVID-19.

Totodată, a fost demarată procedura de verificare și suplimentare a stocurilor de echipamente – paturi, corturi, instrumente medicale etc – și de medicamente necesare la fiecare garnizoană care deservește un județ.

Oficialii Armatei României au răspuns întrebărilor evz.ro legate de măsurile luate în situația răspândirii COVID-19. Printre primele măsuri luate a fost inventarierea capacităților de sprijin în cazuri de urgență.

„Practic, cei care coordonează această situație sunt cei de la Ministerul Afacerilor Interne. Noi trebuie să ne asigurăm că putem asigura, la solicitarea Comitetului pentru Situații Speciale de Urgență sau a Comitetelor Județene, a tot ceea ce este necesar, de la echipamente, personal, tehnică etc. Din acest punct de vedere, există un plan pre-stabilit. Însă, pentru orice eventualitate, noi am luat măsuri ca să să fim pregătiți pentru o astfel de intervenție majoră”, a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro colonel Constantin Spînu, șeful Direcţiei informare şi relaţii publice din cadrul MApN.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE