Exclusiv. Marele jaf comunist! Mașina lui Nicu Ceaușescu, spartă sub ochii temutei Direcții a 5-a a Securității. Mobilul jafului. Video

Exclusiv. Marele jaf comunist! Mașina lui Nicu Ceaușescu, spartă sub ochii temutei Direcții a 5-a a Securității. Mobilul jafului. Video Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

Numeroasele legende care circulă pe seama soților Ceaușescu sunt completate de povești fabuloase care îl au în centru pe Nicu Ceaușescu, cel care trebuia să preia conducerea României după moartea dictatorului. Invitat în studioul Contrapunct EVZ, un reputat polițist cu o experiență de două decenii în domeniul infracțiunilor cu violență, Valeriu Șuhan, a relatat în exclusivitate o istorie fabuloasă legată de Nicu Ceaușescu.

Valeriu Șuhan, publicist și actual consilier general în Consiliul General al Municipiului București, este un polițist cu experiență în domeniul infracțiunilor cu violență, care a lucrat timp de 20 de ani în Serviciul Judiciar al Miliției, iar după 1989, al Poliției. A fost anchetatorul multor cazuri misterioase ale epocii comuniste, dar și martorul unor întâmplări inedite.

Invitatul jurnaliștilor Dan Andronic și Simona Ionescu în podcastul Contrapunct EVZ a povestit o p astfel de întâmplare savuroasă și puțin cunoscdută. Ironia sorții face ca fiul cel mare al soților Ceaușescuu, văzut ca favorit la preluarea mandatului dictatorului, să fi fost jefuit, deși era păzit de oamenii puternicei Direcții a 5-a a Securității.

Direcția a V-a a fost o structură a instituției Securității regimului comunist din România, specializată în protecția conducerii PMR/PCR și a persoanelor care se bucurau de imunitate diplomatică, inclusiv a înaltelor oficialități străine care se aflau temporar pe teritoriul României.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un cartuș de Kent în loc de patru pachete

„I se sparge mașina lui Nicușor Ceaușescu. Avea casa în zona Amzei. Fură din mașină o rachetă de tenis, o geantă de firmă, un tricou de tenis, ce-o mai fi avut el pe acolo, și vreo 3-4 pachete de țigări Kent. Vă dați seama, iureș mare la nivelul Miliției. Îl păzea Direcția a 5-a, era nenorocirea de pe lume. Apropo de rolul informatorului și a rețelei de informatori. Evident că am ieșit în stradă și am dat sfoară în țară: bă, aduceți aparatele că e belea”, a relatat Valeriu Șuhan.

Acesta a subliniat în context că astfel de situații arată cât de important este rolul informatorului în acest tip de rețele, continuând astfel:

„A doua zi dimineață s-a prezentat unul acolo pe Eforie (n.red. - sediul Miliției Capitalei), la punctul de control, a lăsat geanta aia acolo. A zis, sunați și dați-o ofițerului cutare. Mă sună ăla, domne a lăsat unul o geantă aici. Nu era pe-atunci problema cu bombe. Mă duc, deschid geanta, erau toate lucrurile acolo, dar în loc de patru pachete de țigări era un cartuș. Îl chem pe ăla, bă tu ești întreg la minte? Nicu a reclamat patru pachete. Lasă, cum să dau patru pachete? Am pus și noi un cartuș”, a povestit Valeriu Șuhan.

Cum s-a recuperat limuzina furată a unui șef de la Dinamo

În aceeași intervenție, jurnalista Simona Ionescu, redactor-șef EVZ.ro, a relatat o istorisire asemănătoare, cu mențiunea că s-a derulat după 1989.

„Legat de asta, e din zilele noastre, unui șef de la clubul Dinamo i s-a furat mașina, o limuzină. S-a aplicat aceeași metodă, asta fiind 2000. S-au dat telefoane, să apară ăla și s-a primit mesajul: adresa cutare, o iei de acolo. S-a dus, s-a încheiat cazul, s-a găsit mașina. S-a rezolvat foarte repede, s-a aplicat aceeași metodă. Dacă ne-o fură nouă, Dumnezeu cu mila", a afirmat Simona Ionescu în studioul EVZ-Capital.

Emisiunea poate fi urmărită AICI

 

Adevărul despre intervenția sovieticilor în eliminarea lui Ceaușescu

Cartea redă obiectiv, pentru prima dată, dinamica evenimentelor Revoluției Române în întreaga lor profunzime.

Volumul este construit exclusiv pe documente desecretizate de Statele Unite și Rusia, dar mai ales pe declarații date de protagoniști, sub jurământ, în Dosarul Revoluției. Faptele fiind deja prescrise, martorii citați chiar spun adevărul în fața procurorilor, pentru a nu comite infracțiunea de sperjur. Și spun lucruri total neașteptate!

Volum recomandat de Evenimentul Istoric!

CUMPĂRĂ CARTEA – CLICK AICI