Evenimentul Zilei > International > Exclusiv. Marea Resetare de la Davos: 2023 e anul tuturor crizelor. Ce pun la cale granzii planetei? Video
Exclusiv. Marea Resetare de la Davos: 2023 e anul tuturor crizelor. Ce pun la cale granzii planetei?  Video

Exclusiv. Marea Resetare de la Davos: 2023 e anul tuturor crizelor. Ce pun la cale granzii planetei? Video

Reuniunea anuală a liderilor lumii, Forumul Economic Mondial, care va avea loc săptămâna viitoare de la Davos, avertizează că dacă guvernele lumii nu acționează rapid, vom vedea tensiuni sociale fără precedent. Costul vieţii şi inflaţia sunt principalele motive de îngrijorare, totul pe fondul tensiunilor şi conflictelor geo-economice care au declanşat o serie de riscuri planetare profund interconectate. Pe scurt, e groasă şi nimeni nu prea are soluţii, mai ales că războiul din Ucraina nu pare să se încheie prea curând.

Lumea e în derivă şi oamenii sunt tot nervoşi. Robert Turcescu și invitații săi în podcastul HAI Romania au dezbătut criza momentului.

În perioada 16-20 ianuarie 2023, Forumul Economic Mondial organizează reuniunea sa anuală de la Davos (Elveția), ocazie cu care elita politică, economică și academică va discuta teme precum încetinirea economică globală sau provocările de mediu, criza climatică și statusul Green Deal, dar și războiul din Ucraina, într-un context de crize multiple și mutații geopolitice.

Copyright by World Economic Forum/Jakob Polacsek

Întâlnirea anuală pe bază de invitație de la sfârșitul lunii ianuarie reprezintă evenimentul de referință al fundației elvețiene Forumul Economic Mondial (WEF).

2023, anul tuturor crizelor

Lumea e în derivă şi oamenii sunt nervoşi. Iar când mai apar şi rapoarte oficial care confirmă efectele secundare ale vaccinurilor, nervozitatea creşte sensibil.

Robert Turcescu și invitații săi în podcastul EVZ Play de joi, jurnaliștii Octavian Hoandră și Bogdan Comaroni, au comentat tendințele globale care se întrevăd a fi trasate, săptămâna viitoare, de către liderii de la Davos. După cum se știe, evenimentul anual este recunoscut ca trendsetter în materie de direcții ideologice la nivel global.

Proteste împotriva restricțiilor în Germania

În viziunea jurnalistului Bogdan Comaroni, cel mai alarmant aspect este faptul că anul 2023 va fi prezentat de strategii de la Davos ca unul al crizelor permanente. După pandemie, războiul din Ucraina care s-a cronicizat, inflația și recesiunea care a lovit inclusiv cele mai dezvoltate economii mondiale, liderii de la Davos pregătesc un discurs care să convingă de faptul că 2023 este obligatoriu și unul al crizelor simultane și inevitabile.

„Dacă anul trecut erau preocupați de război și îi dădeau directivele clare, acum direcțiile sunt esențiale. Davos ne anunță că în 2023 se vor suprapune toate crizele. Războiul o să continue și am primit asigurări clare. Apoi criza alimentară, criza energetică și criza sanitară pentru că iată, a apărut Flurona, Kraken, toate crizele astea. Problema pe care vor să o vadă la Davos e cât de obedient e poporul pe care ei acționează. Micul laborator e Europa, marele laborator e SUA. Vom vedea noi direcții planetare”, a apreciat jurnalistul în studioul EVZ.

Comaroni: Pot fi mișcări care să dărâme guverne. Românii tac

Redactorul-șef al site-ului Ziuanews.ro a avertizat că pot fi anticipate ample mișcări sociale care pot urma cataclismelor social-geo-politice-economice, în numeroase țări ale lumii. Aceste evenimente cu o evoluție imprevizibilă pot avea drept consecință inclusiv schimbarea puterii în multe regiuni.

„Au venit analiștii și au zis dacă toate crizele astea duc la mișcări de revoltă puternice, dar atenție, nu în țări precum România unde nu iese nimeni în stradă, ci în marile țări europene. S-a  făcut un studiu îăn noiembrie 2022 despre nivelul de suportabilitate (n.r. – în crizele din ultimii ani) și românii nu au niciun fel de nivel”, a conchis Bogdan Comaroni.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: