Exclusiv. Interlopii români au cucerit America. Cei mai periculoși infractori exportați în SUA
- Maria Pană
- 23 ianuarie 2024, 10:55
Interlopii români au emigrat în America încă de la începutul anilor 2000. Ulterior unii dintre ei și-au construit adevărate imperii, alții și-au găsit sfârșitul peste hotare. Toți s-au războit între ei.
Exclusiv. America nu a fost sărită de către interlopii români care au căutat să facă bani fără prea mult efort. Clanurile au emigrat în state unde au făcut adevărate averi din skimming, furtul de pe carduri.
Interlopii români au cucerit America
Alții au dus oameni la cerșit. Este cazul și lui Aly Sadoveanu, Aurel Trandafir pe numele său. Acesta își construise un adevărat imperiu în Miami. Era bazat pe români aduși la cerșit. 20.000 de euro costa biletul către America, doar că acolo trebuia să îi dai șefului 40.000 înapoi.
Așa că cea mai ușoară cale era să cerșești pentru el. Asta a făcut un alt român, care își spunea Florin Americanu. A acceptat târgul și s-a dus cu toată familia în State. Acolo a cerșit de toți banii. Ba chiar reușise să își cumpere două mașini pe care voia să le trimită în țară cu ajutorul boss-ului, al lui Aly.
Doar că acesta i-a ”confiscat” mașinile. Supărat nevoie mare, Florin Americanu l-a executat pe boss cu un pistol. Nici până în ziua de astăzi autoritățile nu au reușit să-l prindă pe român.
Rechinul, unul dintre cei mai periculoși interlopi români exportați
Cea mai de ”succes” poveste a unui interlop român în America este cu siguranță cea a lui Florian Tudor, cunoscut drept Rechinul. Acesta și-a construit un adevărat imperiu peste hotare, în Mexic. Acolo ar fi furat de pe cardurile turiștilor 1 miliard de dolari spun autoritățile americane.
Dar aceasta nu era singura infracțiune cu care se ocupa. Și el trecea oameni peste graniță în America de Nord pentru cerșit sau practicarea prostituției. În majoritate erau români și proveneau din Craiova și Râmnicu Vâlcea. Doar că unul dintre locotenenții lui s-au răzvrătit, așa că a fost executat.
În România există o condamnare pe numele lui, legat de acest lucru. Drept urmare am cerut autorităților mexicane extrădarea lui. Doar că acesta se pare că și-a construit o filieră extrem de puternică și a plătit oameni politici, dar și magistrați. Așa se face că de doi ani de zile îl așteptăm acasă, și nu mai vine. În acest moment se află după gratii în cea mai securizată închisoare, cea în care a fost și El Chapo.
Skimming de 30.000 de dolari pe zi
Tot la categoria interlopi, se încadrează și Alexandru Stoica, zis Dacian. Acesta și a construit o rețea prin care a făcut skimming și a furat aproximativ 30.000 de dolari zilnic. Practic reușise să facă o avere din nimic. Așa că a început să își cumpere mașini scumpe, lucru care a atras atenția autorităților americane.
Drept urmare aceștia au intrat pe fir și au aflat că cei din grupare montaseră dispozitive de skimming pe foarte multe bancomate din Miami. Acesta este cercetat și în America și în România, la noi pentru spălare de bani.