Exclusiv. Hoția pe care DNA și DIICOT au refuzat s-o vadă explodează la nivel european. Tribunalul ordonă procurorilor să-și facă treaba

Exclusiv. Hoția pe care DNA și DIICOT au refuzat s-o vadă explodează la nivel european. Tribunalul ordonă procurorilor să-și facă treaba

Evenimentul zilei descria, în iunie 2018, ingineria prin care a fost distrusă firma Picara, care aducea în ţară medicamente sub preţul pieţei, iar asta încurca planurile rechinilor care domină industria de ani buni.

Având în vedere şi faptul că vorbim de un fond de investiţii din Luxemburg, sunt derulate deja acţiuni atât în Slovenia cât şi în Luxemburg cu privire la faptele săvârşite în Farmaplus.

De asemenea, Farmaplus deşi a avut evaluare depusă la dosar de minus un milion de euro la data achiziţiei, au fost cheltuiţi pentru investiția Farmaplus de către fondul de investiții P&S East Growth Luxembourg SICAR SCA, administrat de cetățeanul sloven Dean Mikolic, suma de 10,1 milioane euro, bani care au dispărut din august 2007 până în octombrie 2008, în octombrie 2008 societatea Farmaplus fiind în insolvenţă.

„Nu au fost identificate elemente...”

Reprezentantul Ministerului Public solicită respingerea ca neîntemeiată a plângerii formulată apreciind că ordonanţa procurorului de caz este legală şi temeinică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Solicită a se avea în vedere în primul rând că în mod corect procurorul de caz a dat eficienţă prezumţiei de nevinovăţie, în cauză neexistând probe care să conducă dincolo de orice îndoială rezonabilă la săvârşirea unor infracţiuni de luare/dare de mită, trafic de influenţă sau abuz în serviciu, iar în al doilea rând nu au fost identificate elemente din care să reiasă încălcarea vreunor dispoziţii din legislaţia primară în cadru activităţilor desfăşurate de către funcţionarii din cadrul CASMB, motiv pentru care solicită respingerea plângerii ca neîntemeiată.

Judecătorul explică ce a făcut DNA

„Referitor la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu judecătorul nu identifică din ordonanţa de clasare analiza organului de cercetare penală prin transpunerea situaţiei de fapt ce a rezultat din administrarea materialului probator în legislaţia primară aplicabilă în cauză.

Se află astfel în imposibilitate obiectivă de a analiza legalitatea soluţiei dispuse, organele de cercetare penală fiind obligate să identifice şi să indice (în cazul existenţei) a legislaţiei aplicabile atât în ceea ce priveşte controalele efectuate, precum şi a procedurii de închiriere a spaţiilor destinate unităţilor farmaceutice.

Consideră necesar judecătorul ca organele de cercetare penală să procedeze la audierea detaliată a persoanelor denunţătoare, respectiv a numiţilor Păun Bogdan şi Picu Răzvan pentru ca aceştia să detalieze neregulile constate cu ocazia preluării unei părţi din Farmaplus, ca punct de plecare pentru analizarea elementelor constitutive ale infracţiunii reclamate.

Având în vedere că judecătorul apreciază ca fiind nelegală ordonanţa prin care s-a dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, va dispune şi desfiinţarea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat”, arată judecătorul în motivare.