Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv. General pe cai mari! Cum ar putea deveni premier Nicolae Ciucă, deși oficial și-a depus mandatul. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. General pe cai mari! Cum ar putea deveni premier Nicolae Ciucă, deși oficial și-a depus mandatul. VIDEO

Deși și-a depus mandatul de premier, invocând faptul că nu poate atrage suficiente voturi pentru a fi validat de Parlament, generalul Nicolae Ciucă ar putea juca un rol mai important decât lasă să se întrevadă complicatul context politic actual. Podcastul EVZ Play a dezbătut acest scenariu insolit de ultimă oră.

Jurnalistul Ion Cristoiu a scris că generalul Ciucă ar putea deveni în cele din urmă premier, preluând mandatul încredințat de șeful statului. Această afirmație a fost confirmată în studioul EVZ Play, la podcastul găzduit de Robert Turcescu.

Palada: Ciucă poate fi renominalizat ca premier. PNL va fi la guvernare

Sociologul Mirel Palada a menționat că potrivit conexiunilor politice pe care le are merge pe aceeași premisă, că Nicolae Ciucă poate fi renominalizat pentru această funcție de către președinte, ca parte a unui plan mai amplu. „Va fi premier și nu va fi PSD la guvernare, ci va fi PNL. Asta se știe din aprilie, de la Paști. Ciucă va fi renominalizat de Iohannis”, a explicat Mirel Palada.

Nimeni nu strigă Regele e gol

Acesta a invocat dubla măsură care ne caracterizează, dând ca exemplu o paralelă, cea între Viorica Dăncilă de exemplu și Klaus Iohannis „nu e nicio diferență. Iohannis nu e un retor, a făcut eforturi disperate să evite orice interacțiune auntentică. Niciunul din deontologii neamului nu a venit să spună Regele e gol„.

Iohannis, golful și Werner Keul. Ce se ascunde în spatele legăturilor dintre președinte şi patronul clubului de golf
Sursa: arhiva evz

Jurnalistul Mirel Curea a remarcat că din punctul său de vedere Ciucă vorbește prost, ceea ce ar putea fi un impediment pentru românii care „preferă marii oratori, Seneca, Delavrancea. Aș vrea să am parte de unul (n.r. – un premier) care știe ce e aia grija unui copil, grija unei familii. Am premieri care au doar grija băuturii și a trabucelor, președinte care merge la golf și la piramide„.

Ediția completă a emisiunii de marți poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro