Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv Evz Tv! Revoluția ascunsă. Trădătorii de la Iași, generalii torționari și mascarea loviturilor de stat
VIDEO

Exclusiv Evz Tv! Revoluția ascunsă. Trădătorii de la Iași, generalii torționari și mascarea loviturilor de stat

În a doua parte a dialogului cu cercetătoarea de istorie recentă Ioana Diaconescu orizonturile acțiunilor de protest îndreptate împotriva orânduirii socialiste de la Iași, din 14 decembrie, se deschid. Și asta în ciuda tuturor încercărilor ulterioare de mușamalizare.

Poeta Ioana Diaconescu nu ezită să pună degetul pe rănile putrezite ale Revoluției de la 1989. Mai mult, cercetătoarea vorbește cu dezinvoltură despre bătăile cu bâtele administrate de generalii Securității capilor revoltei din Copou, revoltă – subliniez – nemanipulată politic precum cele de la Timișoara sau București.

„La Iași n-a fost o joacă!” – avertizează Ioana Diaconescu. Însuși generalul Vlad discuta aprins «Cazul Piața», dar și «Cazul Victoria», «Cazul Luneta», «Cazul Petarda», «Cazul Arcul». Știți ce erau toate acestea?”.

Nu știm. Dar la toate aceste necunoscute găsim răspunsurile în cadrul interviului filmat în studioul Evz TV.

Dați click, istoria vi se va deschide în față!

PS: Dialogul a fost prilejuit de apariția volumului Revoluția ascunsă. Iași, 14 decembrie 1989. Premise și declanșare (Editura Muzeul Literaturii Române, 2019).

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]