"O anchetă verifică criteriile de punctaj. În paralel, la nivel european, s-au sesizat forurile competente. Există suspiciuni de competena Parchetului', mai afirmă aceleași surse.

Orașele care au fost eliminate din competiție contestă lista scurtă a oraşelor rămase în lupta pentru Capitală Culturală Europeană a Culturii 2021. Petiția a fost semnată de reprezentanții orașelor Craiova, Iași, Brașov, Brăila și Târgu Mureș. 

Nemulțumirea principală a comisiilor care au semnat acest document se îndreaptă către cei doi membri naționali ai juriului care s-au ocupat de evaluarea tuturor portofoliilor orașelor candidate. Este vorba de doi angajați ale unor instituții de cultură din Capitală. Spun cei din Craiova că cele două angajate ar fi fost incompatibile să ocupe aceste funcții în cadrul juriului din moment ce sunt angajate ale unor instituții din București.

Patru orașe merg mai departe în lupta pentru Capitală Culturală Europeană 2021- București, Timișoara, Baia Mare și Cluj-Napoca, iar câștigătorul va fi desemnat anul viitor, cel mai probabil în august sau septembrie.

Juriul care s-a ocupat de evaluarea celor 14 portofolii a fost format din 12 membri – zece experți internaționali și doi naționali. Un raport al tuturor evaluărilor va fi făcut public în cursul lunii ianuarie, anul viitor.