Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Cum a fost eliminat Victor Ponta de la Palatul Victoria. Tragedia care l-a scos din joc
Exclusiv. Cum a fost eliminat Victor Ponta de la Palatul Victoria. Tragedia care l-a scos din joc

Exclusiv. Cum a fost eliminat Victor Ponta de la Palatul Victoria. Tragedia care l-a scos din joc

Fostul premier Victor Ponta a vorbit în cadrul emisiunii realizate de Ionuț Cristache pentru evz.ro, despre cel mai delicat moment al carierei de politician. Episodul demisiei după tragedia de la Colectiv.

Prezent în podcastul realizat de jurnalistul Ionuț Cristache, pentru evz.ro, Victor Ponta a vorbit despre perioada în care era pe val în politică și ocupa funcția de premier al României. În prezent, nu mai lucrează la stat și a explicat că se simte mai bine. Ponta are de gând ca, de la începutul anului viitor, să se apuce să scrie o carte.

Victor Ponta, despre momentul îndepărtării de la guvernare

„Eu acum nu mai lucrez la stat, plătesc mai puțin acum taxe decât plăteam când lucram la stat. Nu știu câți bani negri mai sunt acum, s-a cam dus acum această practică. Mai există foarte puține țări care investesc în viitor, un exemplu este SUA, Dubai, ei văd ce este cu adevărat profitabil. Cum ar fi sportul, sportul generează foarte mulți bani. Tot ce se întâmplă acum este o prosteală planetară, eu nu stau cu 18 grade în casă, cum este o laudă acum. Eu din toată viața mea politică am învățat că în nici o țară din Europa de Est, nu le plac liderii politici care dau din gură, cum a fost Traian Băsescu.

Sursa foto: arhiva EVZ

Din ianuarie mă apuc de scris o carte, o să scriu despre noiembrie 2015, o să îmi spun și eu versiunea. Atunci s-a întâmplat că deranjam că nu eram și eu o focă, că nu aplaudam cu aplaudă toți europenii”, a spus Victor Ponta.

El a vorbit și despre momentul demisiei din funcția de premier, după tragedia de la Colectiv. „Nu cred că aș supraviețuit politic dacă nu îmi dădeam demisia, nu cred că mă lăsau în pace. Eu zic că domnul Iohannis a trebuit să ia tot, sunt sigur că îl incomodam, dar trebuia să îmi spună în față. Planul era făcut din timp, toată lumea mă acuza pe mine de faptul că Dragnea tropăia pe acolo.

„Eu eram în Mexic”

Pe atunci eu eram de vină, că de parcă eu puteam să fac ceva pe acea vreme, când s-a întâmplat tragicul eveniment eu eram în Mexic, însă, la 8 ani de atunci încă nu este nici un pat pentru arși. Anul acesta la comemorare domnul Iohannis juca golf. Acel eveniment tragic sunt sigur că a fost un accident, am văzut foarte multe rapoarte care dovedeau asta. Acum s-a mai dus din hate, de când am început să postez și eu, să îmi spun punctul de vedere.

De aia ne și lasă să vorbim, pentru că nu se întâmplă nimic, tot ce spunem noi este ca un bâzâit pentru ei. Politica este prea sus pentru oamenii de rând, eu am vrut la PSD dar ei nu mă vor.”

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: