Exclusiv. Caz uluitor! Un funcționar a schimbat, din pix, destinul unei familii

Exclusiv. Caz uluitor! Un funcționar a schimbat, din pix, destinul unei familii

De ani de zile, o familie se confruntă cu o situație absurdă. Deși sunt proprietari cu acte în regulă, terenul lor a fost intabulat de o societate, pe baza informațiilor de la primăria care a dat două acte proprietate pe același teren. Evz.ro vă dezvăluie, în exclusivitate, cum a fost posibil

Într-un răspuns transmis de ANCPI, pe 10 mai 2018, oficialii de la Cadastru i-au precizat Marianei Diaconu că pentru „greșeala” din acte tragerea la răspundere a angajaților vinovați o poate face doar conducerea OCPI Dâmbovița.

Totodată, a transmis ANCPI, a fost solicitat un control din partea Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților (ANRP).

Din raportul ANRP reiese, negru pe alb, că vina aparține atât funcționarilor de la Cadastru care sunt obligați să îndrepte eroarea, în favorea Marianei Diaconu, cât și celor de la Primăria Petrești.

Ne puteți urmări și pe Google News

Raportul a fost înaintat, de altfel, conducerii ANCPI, încă din anul 2018.

 

Mai exact, din documentul intrat în posesia evz.ro reise că Mariana Diaconu nici măcar nu figura ca vecin la intabularea terenului de către Servagromec Dâmbovița SA, deși avea titlu de proprietate și a primit din partea primăriei Petrești aprobări de construcție a anumitor anexe gospodărești, în anii 1998 și 2007.

Trebuie menționat că titlul de proprietate de care beneficiază Mariana Diaconu de pe urma mamei sale decedate, Constantina Voicu, a fost obținut cu un an înainte ca Servagromec să obțină, de la aceeași instituție și, pe baza informațiilor furnizate de Comisia Județeană de Fond Funciar, un certificat de atestare de la Ministerul Agriculturii.

Certificat despre care Ministerul Agriculturii a menționat că l-a dat în baza informațiilor din teritoriu, adică a celor furnizate de  comisia de aplicare a Legii Fondului Funciar și a celor de la Cadastru și a cerut îndreptarea situației suprapunerii de terenuri.

„Atragem atenția că planul topografic a fost avizat atât de Primarul comunei Petrești cât și de Directorul OCPI (la data aceea, denumirea era OCOT), în contextul în care, cu aproximativ un an înainte, fusese reconstituit dreptul de proprietate pentru suprafața de 0,1 ha (suprafață pe care fusese emis titlul de propritate în favoarea mamei Marianei Diaconu, Constanța Voicu n.a.), ce a fost identificat în perimetrul incintei SC Servagromec Dâmbovița SA”, se arată în raportul ANRP.

După ce a obținut decizia definitivă în instanță că este proprietara acelui teren, Mariana Diaconu „a formulat o nouă cerere de recepție și înscriere a dreptului de proprietate”.

Printr-o „șmecherie legislativă”, inspectorul de la cadastru Dâmbovița îi oferă femeii 5 zile, ca termen de completare a documentației cadastrale, deși documentele se aflau, deja, în atenția OCPI.