Totul a ieșit la iveală după ce asistentul social din cadrul Primăriei Ghilad a intrat pe fir. Femeia nu a stat pe gânduri și, ieri, a anunțat polițiștii P.P. Ghilad (Timiș). Surse judiciare arată că asistentul social le-a spus oamenilor legii că minorul în vârstă de 10 ani din comuna Ghilad a fost obligat să întrețină în mod repetat raporturi sexuale orale cu un grup de 5 elevi ai școlii gimnaziale din comună, fapt petrecut în luna septembrie 2018, în afara instituției de învățământ.

În urma investigațiilor efectuate, au fost depistați elevii B.D, 14 ani, M D 12 ani B.G. 12 ani O.A. 12 ani și B.S. 15 ani, toți domiciliați în Ghilad, autorii faptei. Ei au fost audiați în prezența părinților, mai arată sursele EVZ.

Întrucât la data săvârșirii faptei 4 dintre minori aveau sub 14 ani, doar unul având vârsta de 14 ani împlinită, procurorul de caz a dispus continuarea cercetărilor cu autorii în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, faptă prevăzută și pedepsită de art 220, al 2 CP.